De mijlpaal is bereikt: Blygold heeft wereldwijd 1 miljoen warmtewisselaars gecoat! En hoewel de teller inmiddels gewoon doorloopt, stonden we kort geleden op de Chillventa in Duitsland en tijdens de Installatievakbeurs in Hardenberg toch even stil bij dit illustere aantal. We vierden op deze vakbeurzen dat wat ooit in Houten begon, in ruim 30 jaar tijd is uitgegroeid tot onze mondiale specialiteit. Mede dankzij u!

Weken, maanden, bijna jaren zijn we er mee bezig geweest: de 1 miljoenste gecoate warmtewisselaar. Sinds de oprichting van Blygold en het succes van onze coatings in Nederland, Europa – en later – in de wereld, is dit aantal altijd ons doel geweest.

Euroklimat
En begin vorige maand was het zover. In Engeland werd bij een machine op een nucleaire plant de 1 miljoenste warmtewisselaar voor Blygold gecoat. Deze behandeling werd uitgevoerd door EuroKlimat (EK). Dit Milanese bedrijf, met meer dan 50 jaar ervaring, kreeg van ons tijdens de Chillventa de 1 miljoen Award uitgereikt. Op onze uitnodiging, hieven we samen met hen het glas tijdens deze internationale vakbeurs.

Hoe nu verder?
Het gaat wellicht te snel om meteen het vizier op 2 miljoen te richten. Toch zijn de aanwijzingen dat we dit aantal het komende decennium al zullen bereiken, duidelijk. De noodzaak voor koeling en airconditioning in gebouwen neemt steeds meer toe. Vanuit de utiliteit, maar ook vanuit andere sectoren, zoals automotive, mobiliteit en offshore. Opvallend is tevens de belangstelling vanuit leveranciers van mobiele energiecentrales (Power Plants) en vanuit grote datacenters. Door het stabiele politieke klimaat, maar ook vanwege de gunstige lage temperaturen, vestigen steeds meer internationale datacenters zich in Nederland. Zoals onlangs Google in Delfzijl.