De trend in de HVAC-markt is energie besparen. Logisch, want innovaties zorgen tegenwoordig voor besparingen tot wel 30%. Let wel, bij bestaande installaties.
Neem Fangrid-technologie. Vooral dit geïntegreerde systeem van state-of-the-art ventilatoren is nu wereldwijd booming-business.
Blygold doet dit overigens al jaren…

Bestaande luchtbehandelinginstallaties renoveren en upgraden met de nieuwste techniek. Steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken deze nieuwste trend. Waarom? Omdat je op deze manier nagenoeg voldoet aan de nieuwe ErP-verordeningen 2018 voor nieuw te leveren luchtbehandelingskasten, maar ook profiteert van een langere levensduur, hoge rendementen en vooral van een laag energieverbruik en een veel lagere investering.

Het sleutelwoord daarbij is Fangrid-technologie: een geïntegreerd systeem van state-of-the-art ventilatoren, motoren, kasten, controles en accessoires, afgestemd op de individuele luchtbehandeling van een kantoor of gebouw. Bij Fangrid-technologie gebruiken we geen poelies en v-snaren meer, maar een direct aangedreven ventilator. Dit betekent minder vervuiling, maar ook geen jaarlijks onderhoud meer. Een ander voordeel betreft de vervanging van één grote ventilator in een wand van meerdere, kleinere ventilatoren. De kans op uitval wordt hierdoor bijna nihil.

Blygold is blij dat energie besparen de trend wordt voor 2018. In dat verband adviseren wij u uw gebruikte luchtbehandelingskast te upgraden en te voorzien van Fangrid-technologie in plaats van vervangen. Dat is goed voor het milieu, maar ook goed voor uw portemonnee, want uw energiebesparing kan oplopen tot 30% terwijl u circa 50% minder hoeft te investeren. En wie wil dit niet?