De kwaliteit van medewerkers bepaalt vaak de kwaliteit van het werk en dus van de organisatie. Daarom besteedt Blygold veel tijd en aandacht aan de scholing van haar personeel. Zo ondergingen 9 monteurs en werkvoorbereiders onlangs een 2-daagse training met examen in Veilig werken bij Chemisch Technisch Reinigen (CTR).

‘Opleiding en training zijn cruciaal en maken buiten het verschil,’ aldus Jan Leguit. Als specialist in Chemisch Technisch Reinigen is hij één van de aanspreekpunten binnen Blygold voor het reinigen en conserveren van koelmachines, koeltorens, leidingsystemen maar ook industriële installaties. Leguit is bekend met de risico’s. ‘Veilig werken in een industriële omgeving is essentieel: voor de klant, maar ook voor ons.’

De Stichting Industriële Reiniging (SIR) bevordert dit en stelt hiervoor richtlijnen vast. Vanwege de realisatie van een nieuw handboek met nieuwe richtlijnen, volgden 9 monteurs en werkvoorbereiders van Blygold in februari een 2-daagse training op dit gebied. Deze werd afgesloten met een examen. ‘Blygold heeft nu 9 gediplomeerde CT-Operators extra in dienst. Klaar om de toegenomen hoeveelheid opdrachten bij diverse klanten zoals DOW, DSM, Exxon, GE, MSD, Nutricia, Campina en Solvay op een veilige manier uit te voeren.’ Het diploma is geldig tot 2015. Daarna gaan de CT-Operators terug naar de schoolbanken. De SIR houdt hierin terecht de vinger aan de pols.