Als je duurzaamheid hoog in het vaandel hebt, moet je zelf het goede voorbeeld geven. Daarom presenteert Blygold – samen met Lubron Waterbehandeling BV – een groen alternatief voor de koelwaterbehandeling in koeltorens: de ADF 5000; een unit zonder schadelijke toxische biocides. Milieuvriendelijk en betrouwbaar!

In Nederland gebruiken we circa 14 miljoen m3 water als koelwater, vaak eenmalig. In ons streven het waterverbruik te reduceren, gebruiken we dit koelwater via open koelwatersystemen de laatste jaren steeds vaker. Daarbij luistert de wijze van koelwaterbehandeling nauw. Want het gevaar van microbiologische vervuiling, corrosie, slib- en kalkvorming is onder invloed van allerlei complexe factoren in koelwatersystemen, meer dan reëel. Het gevolg? Een vermindering van warmteoverdracht en mogelijk zelfs productieverlies.
Met de juiste waterbehandelingstechniek voorkomt u dit. Vaak worden hiervoor traditionele technieken gebruikt van chemische oplossingen met toxische biocides. Helaas zijn deze schadelijk voor het milieu en erg belastend voor de duurzaamheid van de koeltorens. Met de introductie van de ADF 5000-unit is er nu eindelijk een groen alternatief. Deze techniek minimaliseert de bacteriologische vervuilingen in het koelwater, verbruikt weinig energie, is makkelijk toepasbaar in bestaande systemen en is uitstekend geschikt voor onder andere ‘Green Building’ ontwerpen.

AOT
Omdat in koelwatersystemen aërosolen gevormd worden, is de kans op legionella in het koelwater relatief groot. Om dit te voorkomen – maar wel gebruik te maken van bovengenoemde techniek – sloegen Blygold en Lubron de handen ineen en wordt de ADF (Automatische Desinfecterende Filtratie) 5000 nu standaard uitgerust met Blygold’s AOT. De unit is daarmee optimaal toepasbaar voor koelwaterbehandeling: groen, zuinig, eenvoudig en betrouwbaar. En de prijs? De ADF is in vergelijking tot andere alternatieven de goedkoopste oplossing, zowel in gebruik als in aanschaf.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoon; 030-6344310 of e-mail; info@blygold.nl