Simon Heida is sinds 1 februari de nieuwe projectleider bij Blygold Beilen. “Met veel plezier pak ik deze nieuwe uitdaging aan!”

Inmiddels Simon heeft zijn werkzaamheden bij IMI Aero-Dynamiek afgerond. Daar heeft hij zich ruim elf jaar bezig gehouden met het meten en inregelen van lucht- en watersystemen.
“Omdat het bedrijf zich uitsluitend richt tot deze werkzaamheden – en de installatiewereld meer heeft te bieden – begon het te kriebelen en kreeg ik zin in een nieuwe uitdaging.” Dit kwam plotseling in een stroomversnelling terecht, toen Simon vorige maand contact had met Jouke Annema, vestigingsmanager in Beilen. “Ik ken hem omdat Blygold af en toe metingen door ons laat verzorgen. Toen ik hun vacature voorbij zag komen, was een afspraak snel gemaakt.”

En zo heeft de 44-jarige Fries het team uit Beilen inmiddels versterkt. “De werkzaamheden van Blygold zijn breder; dat maakt het afwisselender. Tegelijkertijd verandert er in mijn werk relatief weinig, als projectleider zorg je er nu eenmaal voor dat projecten efficiënt en foutloos worden uitgevoerd, van A tot Z.” Daarbij helpt het dat Simon – als geboren en getogen Fries – in Beilen vooral klanten uit de Noordelijke provincies helpt. “Die mentaliteit ken ik goed en spreekt mij aan: afspraak is afspraak en eerlijk duurt het langst.”

Als we de vader van vijf kinderen tot slot vragen naar waar hij zich het meest op verheugt, antwoordt hij: de diversiteit in projecten en mensen. “Ik werk mijn leven lang al in deze sector; de ontwikkelingen in zowel technische innovatie als in samenwerken volgen elkaar in rap tempo op. Daar wil ik onderdeel van uit maken. Bij een bedrijf als Blygold lukt mij dat!”