Lijkt het erop alsof de Duitse economie stagneert, de stijgende lijn bij Blygold Deutschland GmbH blijft onverminderd krachtig. Ook in het afgelopen half jaar verkreeg het bedrijf tientallen opdrachten, vooral van grotere farmaceutische bedrijven, ziekenhuizen en uit de industrie.

Sinds vorig jaar geeft de geboren Duitser René Kümmer als Sales & Business Unit Manager leiding aan Blygold Deutschland GmbH.

Wat hebben jullie aan projecten gescoord in het laatste half jaar?
“Dat zijn er teveel om op te noemen. Meest in het oog springend was de ombouw van een waterkoeltoren naar een luchtgekoelde toren bij de Schön Klinik. Dit is een private ziekenhuisgroep met 17 klinieken in Duitsland en meer dan 9000 medewerkers. De reden voor deze ombouw was de vaststelling van bacteriën in het koelwater.
Bij een ander ziekenhuis, de Charité in Berlijn, hebben we twee luchtbehandelingskasten van de centrale apotheken in opdracht gekregen. De Charité is de grootste universiteitskliniek van Europa.”

Werkt Blygold Deutschland uitsluitend voor zorginstellingen?
“Nee, onze producten en diensten zijn voor de hele markt geschikt. Daarom hebben we opdrachten in de farmaceutische industrie, maar ook bij scientific-ondernemingen, industrie en bedrijven zoals Siemens Building Automation. Dit bedrijf heeft een Energy Performance Contract afgesloten met een sporthal in Denkendorf, tussen Nürnberg en München. Wij voeren de renovatie van de LBK uit.”

Je hebt het steeds over eindgebruikers, werken jullie ook voor fabrikanten?
“Absoluut. We hebben een uitstekende samenwerking met leveranciers zoals MTA Deutschland, Cabero Wärmetauscher en Kühltürme Karlsruhe.”

Waarin verschilt Duitsland van Nederland op het gebied van renovatie?
“De behoefte aan renovatie van luchtbehandelingsinstallaties is onverminderd groot, ook als het economisch tij even tegenzit. Wat anders is dan in Nederland, is dat het aanbod aan specialisten op dit gebied in Duitsland gering is. Onze concurrenten zijn op één hand te tellen. Voorlopig richten wij ons op de bovenkant van de markt. Daar is de vraag het grootst.”