Onderzoek bewees al langer dat MicroChannel-technologie tot een aanzienlijke energiebesparing leidt en tot minder slijtage.
De introductie van speciale MC-condensorbatterijen in de HVAC-markt was daarom een kwestie van tijd.
Nu het gebruik ervan in installaties steeds populairder wordt, introduceert Blygold een speciale coating hiervoor: Blygold PoluAl MC.

De microchannel-coil heeft een andere constructie dan traditionele finned-pack warmtewisselaars. Door haar compactheid ontstaat er een extreem hoge efficiency. Een ander verschil is het materiaal; MC-batterijen zijn volledig vervaardigd uit aluminium in plaats van aluminium lamellen en koperen pijpen. Dit voorkomt weliswaar galvanische corrosie, maar zorgt voor een grotere accumulatie van verontreinigde stoffen en maakt de MC-coils onderhoudsgevoeliger, vooral in een corrosiegevoelige omgeving. Het coaten ervan is dus cruciaal.
Met PoluAl MC introduceert Blygold nu een speciale, flexibele coating voor de bescherming van dit type warmtewisselaars. De coating zorgt voor een verbetering van de efficiency en voor levensduurverlenging van de warmtewisselaars. Ook vermindert het eventuele risico’s op lekkage van koelmiddel en dus op storingen.
Voor meer informatie over PoluAl MC kunt u contact met ons opnemen.
Bel 030 – 63 44 310 of mail naar info@blygold.nl