Op donderdag 13 oktober komen naar schatting ruim 400 leden van de Dutch Data Center Association (DDA) naar de Johan Cruijff Arena voor de 6e editie van de Green Data Center Conference. Op deze dag draait alles om verduurzaming in datacenters. En dus…, is Blygold als nieuw lid van de DDA ook van de partij!

DDA is de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. De stichting verbindt ruim 90% van de marktleidende datacenters in Nederland en heeft een heldere missie: het versterken van de positie en van de economische groei van datacenters in Nederland. Daarbij draait veel om continuïteit, zekerheid en efficiency. Als specialist in anti-corrosiebescherming en in het optimaliseren van klimaatinstallaties, is Blygold voor inmiddels 40 datacenters in Nederland een meer dan belangrijke partner op dit gebied. Door afspraken te maken over jaarlijks preventief onderhoud, verkrijgt het datacenter de zo vurig gewenste kwaliteit en garanties. Bovendien blijft op deze manier het energieverbruik zo laag mogelijk.

Vreemde eend

Dat Blygold als specialist in preventief onderhoud op klimaatinstallaties, lid is van deze brancheorganisatie voor datacenters, is op het eerste gezicht, opmerkelijk. Toch wekt het eigenlijk nauwelijks bevreemding. De DDA zet zich namelijk al jaren in voor verdere verduurzaming van deze sector – die op het gebied van energieverbruik bekend staat als grootgebruiker. “Juist daarom is de DDA blij met Blygold als vreemde eend in de bijt,” vertelt Ted Meij, DGA Blygold Nederland. “De sector zoekt partners die – vergelijkbaar aan deze sector – daadkracht tonen en presteren.”

Daarom is Blygold lid geworden van de DDA en is ze nadrukkelijk aanwezig tijdens deze Datacenter Vakdag. Che Chong Hau, Business Development Manager: “Met een informatiestand brengen we bezoekers op de hoogte over hoe ze door jaarlijks preventief onderhoud garanties kunnen krijgen; op het gebied van bedrijfscontinuiteit, maar ook voor hun energieverbruik. Dat besef – dat datacenters dit zelf kunnen beïnvloeden – is vooral ons motto tijdens deze vakdag.”