Van 13 t/m 15 september staat Blygold op de Installatievakbeurs in Hardenberg. Deze keer draait alles om energiebesparing en het renoveren en upgraden van luchtbehandelingskasten. De praktijk bewijst elke dag opnieuw dat dit veel tijd, geld en energie bespaart. Vervangen is vaak onnodig en dus minder verstandig… 

Blygold is al voor de twaalfde keer present in Hardenberg. “Het is een belangrijk platform voor de totale installatiebranche,” aldus Jouke Annema, Technisch Adviseur Blygold Beilen. “Elke keer weer merken we grote belangstelling voor onze producten en diensten. Daarom zijn we nu nog nadrukkelijker aanwezig.” Blygold staat met een stand van 35 m2 op de drukste locatie in de beurs.

Energiebesparing
Deze keer staat de stand in het teken van energiebesparing. Een thema dat leeft bij bedrijven en overheden. Al of niet gedwongen door wet- en regelgeving, is nagenoeg iedereen op zoek naar manieren om het eigen energieverbruik verder terug te dringen. Volgens Annema denken bedrijven en overheden tegenwoordig langer na over hun vervolgstap. “In plaats van bestaande luchtbehandelingskasten ‘blind’ te vervangen door nieuwe exemplaren, vragen ze ons naar de mogelijkheden voor renovatie en upgrade. Ook omdat deze lbk’s moeten voldoen aan de nieuwe ErP-richtlijn, en dat brengt altijd extra kosten met zich mee.”

In negen van de tien gevallen loont zo’n verzoek. “Zelfs als de kast in een matige conditie steekt, slagen wij erin de omkasting te renoveren en de techniek te upgraden naar de nieuwe ErP norm.” Het resultaat is een luchtbehandelingskast die nog jaren mee kan en optimale prestaties aan een laag energieverbruik koppelt tegen een aanzienlijk percentage lagere vervangingskosten. “En van die besparing kun je weer voor jaren garantie en onderhoud inkopen.” Annema wil er maar mee zeggen dat renoveren en  upgraden tegenwoordig een uitstekend alternatief is voor vernieuwen.

Van 13 t/m 15 september staat Blygold op de Installatievakbeurs in Hardenberg. U kunt ons vinden bij standnummer 218.
Gratis kaarten zijn verkrijgbaar via evenementenhal.nl