Blygold is businessclub member van BrabantSport. Hiermee zijn we ‘aanvoerder van ambitie‘. Wat is BrabantSport? BrabantSport maakt Brabant sterker door sport. Dit doet zij samen met het Brabants bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheden, sportbonden én de helden van team BrabantSport.

Samen met BrabantSport halen we grote topsportevents naar Brabant waardoor talenten die hier worden opgeleid kunnen schitteren op het hoogste podium. Deze maand zet BrabantSport ons, als aanvoerder van ambitie, in de spo(r)tlight en interviewt ze Noël van Mierlo, Vestigingsmanager van Blygold Weert.

‘Blygold en BrabantSport perfecte match’

We spreken met Noël van Mierlo (45) uit Soerendonk van het Nederlandse bedrijf Blygold. Een Engels klinkende firmanaam met twee positieve klanken er in. Noël zet zijn bedrijf graag in de Spo(r)tlight en heeft daarnaast vele raakvlakken met sport in onze provincie.

Wat doet Blygold precies?
Noël steekt van wal: “Blygold is een Nederlands bedrijf wat de prestaties, het rendement en de veiligheid van klimaatinstallaties verbetert. We doen dit vanuit 5 vestigingen, om zo regionaal aanwezig te zijn. Internationaal zijn we zelfs in meer dan 60 landen vertegenwoordigd. Daarnaast hebben we een eigen gecertificeerd laboratorium voor het doen van inspecties, metingen en legionella-preventie. Alles is er op gericht om een schoon en veilig werkklimaat te creëren. En dat al bijna 45 jaar!” Ons werkterrein is heel divers, van kantoren tot ziekenhuizen, van scholen tot (farmaceutische-) industrie, maar ook bij sportlocaties, hotels en zelfs op boten verrichten we werkzaamheden. Kortom overal waar we kunnen ondersteunen in correctief en preventief onderhoud. Zo zorgen wij ervoor dat klimaatinstallaties ook na jaren nog uitstekend presteren, een hoog rendement behalen en langer in goede conditie blijven. Wij werken hiervoor nauw samen met installatiebedrijven, technische diensten en facility managers.

Welke impact heeft de Coronacrisis tot dusver gehad?
“Tijdens de eerste twee weken van de Coronacrisis was het pas op de plaats. Kantoren en scholen werden gesloten, andere locaties lieten geen externe bedrijven meer toe. Dat was uiteraard even schrikken. Door met onze opdrachtgevers in gesprek te gaan, naar oplossingen te zoeken en vooral ook door mogelijkheden te (willen) zien, konden we vrij snel weer aan de gang. Bijvoorbeeld: bij een pand wat door het massale thuiswerken bijna leeg is, is het juist nu de geschikte tijd om de luchtinstallatie te laten reinigen en te optimaliseren. Zo is men er van verzekerd, dat wanneer de thuiswerkers weer naar kantoor mogen, dat de luchthuishouding op orde is. Dit heeft direct een positief effect op de werkvreugde en het ziekteverzuim. Een ander bijkomend voordeel is dat door de energiebesparende mogelijkheden men deze investering ook weer vrij snel heeft terugverdiend.”

Heb je overlevingstips voor ondernemers?
“Tja, dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar bij ons hebben de volgende tips zeker bijgedragen aan ons succes: blijf vooral niet stilzitten, zoek contact met je opdrachtgevers en relaties, kijk samen welke oplossingen en mogelijkheden er zijn. Maar kijk ook intern, zorg dat je bedrijfsprocessen op orde zijn en zeker niet op de laatste plaats: zorg dat je medewerkers door training en scholing in optimale conditie komen of blijven, zodat we straks samen voorbereid zijn op de toekomst, want samen staan we sterk!”.

Wat heb je zelf met sport?
“Ik heb zelf jaren aan voetbal gedaan (linkshalf) hier in het dorp bij de toenmalige club De Kraanvogels. Nu ben ik regelmatig op de golfbaan te vinden. Zo ook tijdens de BrabantSport Golfdag op de Swinkelsche. Wat een geweldige dag was dat. Sport verbindt, ontspant, verbroedert en geeft energie. Daarnaast leer je met sport telkens je grenzen te verleggen en vooral ook om niet op te geven. Op dit moment ben ik als trainer actief. Ik begeleid een voetbalteam van jongens onder de acht. Als je ziet wat sport en spel doet met deze groep en vooral ook tijdens deze crisis, dan kan ik wel stellen dat sport op welke manier dan ook, in deze bijzondere tijd voor eenieder troost kan bieden”.

Waarom ben je aangesloten bij BrabantSport?
“Tijdens een heel enthousiast onderhoud met Marcel Balkenstein op een strand in Marbella kwam duidelijk naar voren dat BrabantSport en Blygold een perfecte match kennen. De ambities sluiten naadloos aan. Zo creëren we net als BrabantSport een omgeving waar het prettig wonen, leven en werken is. Dat BrabantSport mensen helpt bij het vinden van de juiste hulpmiddelen op sportief gebied, om zo te kijken welke sport het beste bij hen past, maakt mij extra trots om aanvoerder van ambitie te zijn.

Wil je meer weten over BrabantSport of wil je ook aanvoerder van ambitie worden, klik hier.