Van 9 t/m 11 april vindt Building Holland plaats: hét 3-daagse event voor de bouw- installatie en vastgoed sector. Ook Blygold is dit jaar van de partij: wij staan er met een stand, maar behoren ook tot een van de sprekers op dit event. Onze boodschap: voor uw energielabel C hoeft u niet verder te zoeken!

Building Holland vindt jaarlijks plaats in de RAI Amsterdam en is met ruim 15.000 bezoekers en 250 exposanten voor ontwikkelaars, beleggers, aannemers, installateurs en specialisten, de Europese hotspot op dit gebied. Het event geeft ook dit jaar antwoord op tal van relevante vragen, zoals: hoe gaan we samen het energievraagstuk van de gebouwde omgeving oplossen en welke stappen zetten we in duurzaam – en gezond – wonen en werken?

Elke dag: ruim 28.000 m2!
Op dit gebied, stelt de overheid additionele eisen zoals de wettelijke verplichting voor elk kantoor groter dan 100 m2, om vóór 1 januari 2023 in bezit te zijn van het energielabel C. Volgens het Ministerie van Binnenlandse Zaken voldoet meer dan de helft van alle kantoorpanden op dit moment niet aan dit label. Dat is 43 miljoen m2. Om al deze panden binnen 4 jaar te verduurzamen, is actie nodig. Een eenvoudige rekensom leert dat de markt vanaf nu elk jaar 10 miljoen m2 kantooroppervlakte op het C-label moet opleveren. Dat is elke dag ruim 28.000 m2!

Luchtbehandeling en verlichting
Is dit reëel? Ja. Zolang we ons realiseren dat het verduurzamen van een pand niet per definitie een complexe – en dure – operatie is van honderdduizenden euro’s. Het gros van de kantoorpanden kan namelijk zonder bouwkundige ingrepen verbeterd worden naar energielabel C. Upgraden van de bestaande luchtbehandelingsinstallaties en/of het vervangen van de verlichting door smart led verlichting, zijn meestal al voldoende

Dit is onze boodschap, ook tijdens Building Holland. Kom langs en bezoek onze stand 12.15. Bestel hier uw tickets.