Coatings voor watergekoelde condensors zijn er nauwelijks. Terwijl juist de pijpenplaten continu bloot staan aan zware corrosie. Het gevolg? Lekkages, capaciteitsverlies en vroegtijdige vervanging. Blygold bedacht een oplossing: CeraTec!

CeraTec is een keramische coating, speciaal voor pijpenplaten van watergekoelde condensors. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de kans op vervuiling bij watergekoelde condensors minstens zo groot als bij luchtgekoelde condensors. Dit komt door de constructie met verschillende metalen, in combinatie met corrosief water. Zonder ingrijpen ontstaan er corrosieplekken op de pijpenplaten en deksel.

CeraTec
Zomaar een willekeurige coating aanbrengen, voorkomt dit niet. De complexiteit van de constructie van de pijpen en pijpenplaten is dusdanig, dat Blygold hiervoor een speciale coating ontwikkelde, met een unieke behandeling: CeraTec. Deze resistente coating voorkomt corrosie en dus drukverlies en garandeert extra bescherming in kritische zones. Stofarm stralen en de VOS-arme coating maken de behandeling uitermate geschikt voor applicatie zowel in een werkplaats als op locatie.

Werkwijze
Inmiddels past Blygold deze speciale coating al intensief toe, met name op corrosiegevoelige locaties zoals bij het havengebied van Rotterdam. Daarbij  worden de pijpen en pijpenplaten eerst drooggeblazen en gestraald. Vervolgens worden er tijdelijk kurken voor de coating in de pijpen geplaatst en brengen de monteurs in twee lagen de coating aan. CeraTec is na 48 uur opdrogen mechanisch belastbaar en na een week volledig chemisch resistent.

Wilt u ook CeraTec als coating voor uw watergekoelde condensors? Bel 030 – 63 44 310 of mail naar info@blygold.nl