Voor ziekenhuizen en verpleeghuizen zijn verstopte luchtkanalen een nachtmerrie. Juist patiënten en oudere bewoners krijgen het hierdoor snel benauwd. Bovendien is het reinigen van luchtkanalen een lawaaierige ‘operatie’. Met de komst van cleanproof-medical is deze overlast voorbij. Definitief.

Luchtkanalen kunnen verstopt raken, met vervelende gevolgen, zoals irritatie aan de ogen, hoofdpijn, maar ook schimmelplekken en vreemde luchtjes. Hoe voorkom je dit? Door onderhoud te plegen, in de vorm van reiniging en desinfectie. Dit kan op een traditionele wijze, met borstels en ragen en dikke buizen en lawaaierige machines, maar ook met een poeder. Dit cleanproof-medical is een poeder dat heel dun en licht van structuur is, waardoor een geringe luchtstroom al voldoende is voor de reiniging van het luchtkanaal. Daarbij zorgt een combinatie van perslucht en een – hiervoor – speciaal ontwikkeld apparaat voor een ideale menging van het poeder in de lucht en dus voor een uitstekend en blijvend resultaat. Een ander voordeel van dit poeder is dat het volstrekt onschadelijk is voor de gezondheid en dus uitermate geschikt voor gebruik in een ziekenhuis.

Minimale overlast
“Belangrijkste voordeel is dat de kwaliteit van de reiniging nog beter is en dat de werkzaamheden minder belastend zijn voor de eindgebruiker,” aldus Jouke Annema, Technisch Adviseur Blygold Noord. Zijn vestiging gebruikte dit poeder bij de werkzaamheden aan de luchtkanalen in het Sint Antonius-ziekenhuis in Sneek. Met veel succes: “De luchtkwaliteit is daar sterk verbeterd. Bovendien hebben we de werkzaamheden uitgevoerd, terwijl het ziekenhuis gewoon 24/7 in bedrijf bleef. Niemand heeft er last van gehad. Dat maakt dit poeder ideaal voor gebruik in ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere instellingen.” Dit laatste is inmiddels al bewezen op andere locaties in Nederland, zoals bij het verzorgingstehuis de Hofwijck in Leeuwarden en de Penitiaire Inrichting in Zwolle.

Lees hier het artikel over cleanproof-medical dat geplaatst is op fmtgezondheidszorg.nl

Meer weten over Cleanproof-medical? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.
030 – 63 44 310 / info@blygold.nl