De coatings van Blygold zijn wereldberoemd. Van het Louvre in Parijs tot de Palm Islands in Dubai. Topcoatings als PoluAl XT, PoluAl MB en Blygold Plus Tropic zorgen bij duizenden bedrijven, instellingen en fabrieken voor behoud, protectie en verlenging van de levensduur van koelmachines. Dat weet de wereld. Maar wat niet iedereen misschien weet, is dat Blygold haar coatings zelf ontwikkeld. Een eigen R&D-afdeling staat borg voor de hoogste kwaliteit en de beste resultaten. Welke coatings heeft zij in de afgelopen jaren ontwikkeld?

De eerste coating met de kenmerkende gouden kleur, was Blygold Plus. Deze was voornamelijk opgebouwd uit een extra resistente deklaag na het chromateren en werd kort na de introductie (begin jaren ‘80) meteen populair in binnen-, en buitenland. Toen Blygold ook in het Midden-Oosten actief werd, presenteerden wij een nieuwe, speciale coating: Tropic. Deze moest warmtewisselaars beschermen die te lijden hadden onder extreme weersomstandigheden, zoals hitte, zand en zout.

PoluAl
Weer een andere vraag – naar een minder onderhoudsgevoelige coating – werd medio jaren negentig gehonoreerd met de ontwikkeling van PoluAl. Deze coating werd later verder geoptimaliseerd met specialisaties zoals PoluAl MB en PoluAl High Temp. Eerstgenoemde coating richt zich op omgevingen waar een optimale hygiëne van essentieel belang is, zoals in ziekenhuizen en in laboratoria. Bij HT gaat het om een warmtegeleidende coating, die metalen beschermt bij extreme omstandigheden en hoge temperaturen tot 650°C.
De meest recente innovatie betreft PoluAl XT. Deze beschikt over een betere hechting, waardoor voorbehandeling niet langer meer nodig is.