Om meerdere redenen is de agglomeratie Den Haag/Rotterdam bijzonder. Wat deze regio echter volstrekt uniek maakt, is dat hier veel mensen wonen en werken, er veel bedrijvigheid en industrie is en… dat dit gebied een lange kustlijn van circa 100 kilometer kent. Het maakt de regio Zuidwest aantrekkelijk, maar ook kwetsbaar. Bijvoorbeeld voor corrosie.

De diversiteit van Nederland is ongekend. De nuchtere Noorderling is niet te vergelijken met de gemoedelijke Zuiderling en de mentaliteit van een Tukker staat weer haaks op die van iemand uit de Randstad. Zoveel regio’s, zoveel smaken. En… zoveel verschillende behoeften. Daarom opereert Blygold dichtbij de lokale ondernemer. Zo ook in de regio Zuidwest, een bijzonder – en belangrijk – gebied. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van grote kantoren, regeringsgebouwen, ziekenhuizen, universiteiten en veel woningbouw. “Maar het is mede hierdoor ook een kwetsbaar gebied. Condensors en warmtewisselaars aan de kustlijn of in een industriële omgeving, hebben last van zout en zuren en hebben nu eenmaal meer onderhoud nodig om ze te beschermen tegen corrosie.”

Niet lullen, maar poetsen
Aan het woord is Ton van Santen, de nieuwe Technisch Adviseur van Blygold in deze regio. Als geen ander weet hij waarover hij praat. Jarenlang werkte hij als DGA van Interko intensief samen met Blygold. “Wij gebruikten hun coatings voor onze warmtewisselaars. Toen al ervoer ik dat deze corrosiebescherming de meest effectieve is.” Nu staat hij aan de andere kant en vertelt hij deze boodschap aan eindgebruikers, installateurs en projectontwikkelaars uit het Haagse/Rotterdamse. “Hier kennen ze de uitdrukking: ‘Niet lullen, maar poetsen’. Het zegt alles over de daadkracht en mentaliteit van deze mensen: Geen verkooppraatjes, geen smoesjes, maar help mij, los mijn probleem op.”

Vertrouwen
En dat doet Blygold, bij diverse ziekenhuizen, tientallen kantoren, maar ook op schepen en bij de offshore. Altijd op basis van vertrouwen. “Daarbij valt het mij op dat klanten ons vooral kennen van coatings en van reinigingswerkzaamheden aan luchtbehandelingskasten en koelmachines. Maar dat we ook op het gebied van Legionella en drinkwaterinstallaties specialist zijn, is minder bekend.”

Blygold, regio Zuidwest:
Ton van Santen