Een goede coating werkt alleen als deze op de juiste manier wordt aangebracht. Bij Blygold brengen enkel en alleen gecertificeerde Application Engineers onze coating aan in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte (de applicatiehal). Onze Application engineers gebruiken een speciale spuittechniek waardoor iedere warmtewisselaar een unieke behandeling geniet.

Het proces begint met het reinigen en ontvetten van de warmtewisselaars met speciale zeep en een hogedrukspuit. Zijn de machines eenmaal droog, dan worden de headers (koperen bochten), van de warmtewisselaar voorbehandeld met een speciaal soort primer, hierdoor wordt een extra hechtingslaag gegarandeerd.

Vervolgens worden de lamellen gecoat met een van de vele Blygold-coatings. Dit proces luistert nauw, vanwege de variatie in warmtewisselaars en lamellen. Daarna wordt de juiste hoeveelheid coating aangebracht. Als de machine droog is, wordt er een zogenaamde afwaailaag aangebracht en worden de headers (koperen bochten) nog een keer behandeld.

Ten slotte wordt de warmtewisselaar gecontroleerd door onze Quality Manager om zo te waarborgen dat de warmtewisselaar volledig dekkend behandeld is.

“In tegenstelling tot wat het misschien lijkt, is coaten uitermate nauwkeurig en secuur werk.
“Omdat elke warmtewisselaar anders is, verdient zij een behandeling op maat.”

Kris Nanhoe – Application Engineer

Bovenstaande unieke combinatie zorgt er voor dat Blygold alleen en uitsluitend gaat voor kwaliteit.