Een goed functionerend koelwatersysteem is een voorwaarde om aan patiënten optimale zorg te leveren. Daarom laat het Maasstad Ziekenhuis zijn drie koeltorens jaarlijks grondig reinigen. Vorige maand verrichte Blygold deze werkzaamheden voor de eerste keer. ‘Tot volle tevredenheid,’ aldus Arjo van de Ruit.

Het Maasstad Ziekenhuis is een groot algemeen ziekenhuis – met 600 bedden – in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken 500.000 patiënten de poliklinieken van het ziekenhuis, dat bekend staat als vakkundig, betrouwbaar en zorgzaam. Dit zie je ook terug in de manier waarop directie en medewerkers omgaan met bijvoorbeeld het onderhoud van haar koelwatersysteem. Dit is één gesloten, parallel systeem, met drie koelmachines en drie koeltorens. Omdat het Maasstad Ziekenhuis ook op dit gebied voor de beste kwaliteit gaat, laat de directie de drie koeltorens jaarlijks reinigen. In april jl. deed Blygold dit voor de eerste keer. ‘We zochten een bedrijf dat kwaliteit aan prijs koppelt en dat de reiniging grondig voor zijn rekening neemt,’ vertelt Arjo van de Ruit, medewerker Maasstad Ziekenhuis.

Waarborg
‘Onze keuze voor Blygold als expert in reiniging van de koeltorens, is uitstekend bevallen. Ze hebben de tijd genomen en zelfs de meest hardnekkige kalkafzetting gereinigd. Wat mij daarbij opviel is dat ze na afloop van de werkzaamheden de koeltorens ook nog gedesinfecteerd hebben, als een soort van waarborg,’ besluit Van de Ruit.