Medio september vond in Hardenberg de Installatie vakbeurs plaats.
Ook deze keer was Blygold nadrukkelijk aanwezig, met een fraaie en opvallend vormgegeven beursstand en met een duidelijke boodschap:

Professioneel renoveren en upgraden levert u geld op!

Het was alweer de 18e keer dat de Installatie vakbeurs in Hardenberg werd georganiseerd. En net als in vorige edities was de animo vanuit exposanten en bezoekers hoog. “Ook dit jaar hebben we hier weer veel relaties mogen verwelkomen”, aldus Jouke Annema van Blygold Beilen. De meeste interesse ging daarbij uit naar de ontwikkelingen op het gebied van bescherming en renovatie van installaties. “Steeds meer mensen horen of zien waar onze innovatiekracht van de laatste jaren toe leidt. Als Blygold kunnen we nu zoveel meer dan 5 of 10 jaar geleden, dat de interesse vanuit de markt niet alleen groter is, maar ook breder: ook tijdens deze beurs kregen we opvallend veel vragen over het upgraden van luchtbehandelingskasten, maar ook over coatings voor warmtewisselaars.”

Onderhoud leeft
Volgens Annema leeft vooral revisie als nooit tevoren. “De markt ziet en ervaart steeds meer, dat het renoveren en upgraden van bijvoorbeeld een luchtbehandelingskast geld oplevert, in plaats van geld kost.” Deze wijziging in perceptie is zeker ook het gevolg van onderzoek naar vervuiling. “Vervuilde installaties leiden eerder tot storingen, maar ook tot een hoger ziekteverzuim, lagere arbeidsprestaties en een veel hoger energieverbruik. En met name dit laatste aspect weegt voor veel bedrijven terecht steeds zwaarder mee.”

RTL7
Tijdens de laatste dag van de Installatie vakbeurs werden er opnames gemaakt voor Greenproject. Dit televisieprogramma op RTL 7 gaat over de groene en duurzame wereld en besteedt regelmatig aandacht aan onderwerpen als groene innovaties, sustainability en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Blygold kreeg speciale aandacht van Greenproject. “Als bedrijf die aan safe water, safe air en saves energy doet, zijn wij volgens hen een inspirerend voorbeeld voor zowel andere ondernemers als voor diverse andere marktpartijen.” De reportage over Blygold is in de Greenproject uitzending van 8 oktober 2017 te zien op RTL 7 om 9.30 uur.