U weet misschien dat het binnenklimaat in de meeste basisscholen ernstig tekort schiet. Maar in kantoren is er vaak ook sprake van vervuiling en een slechte luchtkwaliteit. Het gevolg? Medewerkers zijn regelmatig ziek en presteren onvoldoende. Dat kan anders…

U herkent dit vast wel: u bezoekt een relatie, stapt zijn of haar kantoor binnen en ruikt meteen een bedompte geur. Of het nu gloednieuwe kantoren zijn of decennia oude gebouwen, vele panden hebben er last van. En dus klagen medewerkers steeds meer over hun werkplek: dan zijn ze te warm, dan ruiken ze vreemd of dan er is weer onvoldoende mogelijkheid tot ventileren. Om een hoog ziekteverzuim en een lage arbeidsproductiviteit van uw medewerkers te voorkomen, is inzicht in de luchtkwaliteit van uw werkomgeving meer dan verstandig. Zeker als uw kantoor – of het gebruik ervan – in de afgelopen jaren flink is veranderd, door bijvoorbeeld reorganisaties of de introductie van het nieuwe werken (flexplekken) en de luchtbehandeling daar niet op is aangepast. Dit laatste is goed mogelijk omdat er door de economische crisis tijdelijk even minder financiële ruimte was voor onderhoud.

Blygold Lab
Wat u nodig heeft is inzicht, maar hoe krijgt u dit? Blygold Lab verricht metingen en inspecties naar de luchtkwaliteit van uw werkplek. Daarbij meten we de CO2-concentratie, fijnstof, maar ook relatieve vochtigheid, temperatuur en doen we microbiologisch onderzoek van lucht en oppervlakken. Daarnaast voeren we visuele inspecties uit van ventilatie- en luchtbehandelingsystemen en geven we adviezen over hoe u de kwaliteit van het binnenklimaat kunt verbeteren en dat voor een langere termijn. Vanzelfsprekend rapporteren we dit in deskundige en leesbare rapporten en adviezen.

Als u een schoon en veilig werkklimaat wilt, begint dat met inzicht. Blygold Lab helpt u hierbij.