In 2003 kreeg Blygold de opdracht om alle condensors van 57 HSL-treinen in Zuid-Korea te coaten. Het ging in totaal om 1713 warmtewisselaars, die in een tijdsbestek van vijf maanden moesten worden voorzien van een Blygold-beschermslaag. Eind dat jaar reden de 57 supersnelle treinen op het gloednieuwe Koreaanse hogesnelheidsnetwerk.

De economie van Zuid-Korea wordt ook wel het Wonder van de Han-rivier genoemd. Van de jaren ‘60 tot de jaren ‘90 was deze economie de snelstgroeiende van de hele wereld en veranderde de samenleving van een agrarische in een geïndustrialiseerde, met een grote en relevante maakindustrie. Als gevolg hiervan migreerde de bevolking massaal van het land naar de grote steden, zoals Seoel, Busan en Daegu.

HSL-netwerk
Eind vorige eeuw ontstond daarom de gedachte deze steden te verbinden door de aanleg van een hogesnelheidsnetwerk: de KTX (Korea Train Express). Er werd voortvarend begonnen en al in 1996 leverde het Franse Alstom (leverancier van de Franse TGV) 57 HSL treinen aan Korean HSR. De oplevering van de eerste verbinding tussen Seoul en Daejon verliep echter minder soepel en duurde tot 2004. In die tussentijd stonden de treinen stil en begon het materieel hevig te corroderen. Vooral essentiële koelingsonderdelen zoals verdampers en condensors bleken bijzonder kwetsbaar. De oorzaak? Het vochtige, warme klimaat van Seoul, in combinatie met een permanente staat van smog.

Operatie
Om te voorkomen dat als de treinen zouden gaan rijden, tienduizenden passagiers geen broodnodige koeling zouden krijgen, werd Blygold gevraagd een beschermingslaag aan te brengen op alle warmtewisselaars. Een unieke operatie, door zijn omvang en door zijn strakke tijdsplanning. Vijf maanden lang is er keihard gewerkt om alle warmtewisselaars van de 57 HSL-treinen te voorzien van een Blygold-coating. Begin 2004 reden de eerste hogesnelheidstreinen in Zuid-Korea.

Voet aan wal
Door deze omvangrijke klus, heeft Blygold International inmiddels vaste voet aan wal gekregen. Niet alleen in Zuid-Korea, maar ook op andere plekken in Zuidoost Azië, zoals China, Japan, Hong Kong, India en Maleisië. Het vochtige klimaat, de lange kustlijnen en de aanwezigheid van zware industrie, zorgt voor veel interesse in corrosiebescherming en dus in Blygold.