Wat doet u als uw luchtbehandelingskast 15 jaar of ouder is? Vervangen? Niet doen! Kies voor upgraden. Verleng de levensduur van uw installatie met 10 tot 20 jaar en bespaar op de aanschaf van een nieuw exemplaar. Bovendien verlaagt u uw huidige energieverbruik door upgraden en verhoogt u uw bedrijfsrendement. Daarom adviseert Blygold u in 2015 niet te vervangen, maar voor upgraden te kiezen!

De voordelen van upgraden zijn legio:
– u verlengt de levensduur van uw installatie en dus de life cycle.
– u bespaart op vervangingskosten.
– u kunt door renovatie een besparing op het bestaande energieverbruik realiseren tot 30%.
– u bent goedkoper uit. De kosten van ‘upgraden’ zijn gemiddeld 60% goedkoper dan de kosten voor vervanging. Binnen enkele jaren heeft u uw investering terugverdiend.

Waarom is upgraden een reëel alternatief. Omdat onze kennis van installaties, systemen en van het verkrijgen van een optimaal rendement, fors toegenomen is in de afgelopen jaren. Bovendien boeken we technologisch steeds meer vooruitgang. Zo kunnen wij lbk’s reinigen, renoveren (o.a. desinfecteren) en zelfs (energie)-technisch laten upgraden. Daarbij reinigen we de filters, vervangen we de lagers, druppelvangers, poelies en de V-snaar en vervangen of coaten we de warmtewisselaars. Ook gaan we nog een stap verder door de lbk te isoleren en de ventilatoren voor de aandrijving te vervangen. Daarnaast kunnen we warmteterugwinning toepassen bij warmtewielen van luchtbehandelingkasten.