Als onderzoekslaboratorium wordt Blygold LAB vaak in een adem genoemd met Blygold. Voor klanten is deze samenwerking meestal logisch en vertrouwd. Toch werkt LAB onafhankelijk, maar kent het wel een vergelijkbare missie: veilig water en een gezonde lucht.

Al ruim 20 jaar verricht Blygold LAB onderzoek, met bijbehorend advies, op het gebied van Legionella, luchtkwaliteit, corrosie en binnenklimaat. Daarbij bestaat hun expertise uit bemonsteringen, maar ook uit het uitvoeren van Risicoanalyses en het opstellen van Beheersplannen. Op het gebied van lucht en binnenklimaat draait het veelal om visuele inspecties van HVAC-systemen, het microbiologisch bemonsteren van lucht en oppervlakken en onderzoek naar thermisch comfort en luchtkwaliteit.

Veiligheid en gezondheid
“We werken onafhankelijk van Blygold, maar zijn voor klanten vaak aanvullend,” aldus Matthijs Westerlaken, Vestigingsmanager Blygold LAB. “Zo voert Blygold onderhoud aan installaties uit, waarvan wij als LAB de noodzaak ervan eerder hebben vastgesteld. En andersom komen wij als LAB weer in beeld om de uitvoering van de werkzaamheden na afloop te controleren.” Op deze manier krijgen eindgebruikers, gebouwbeheerders en installateurs niet alleen garanties over de kwaliteit van de werkzaamheden, maar ook volledige ondersteuning bij het creëren van een veilige en gezonde werkomgeving op het gebied van water en lucht. “In dat streven zijn Blygold en Blygold LAB identiek.”

Gemak en kwaliteit
In de praktijk ziet deze samenwerking er logisch uit: zo kan een chemische analyse van een CV-systeem leiden tot een grondige reiniging en kan een inspectie van een luchtbehandelingskast aanleiding zijn tot het desinfecteren, reinigen, optimaliseren of zelfs upgraden. “Het grote voordeel voor de klant zit ‘m daarbij in het gemak: heb je eenmaal stap A gezet, dan hoef je niet te zoeken naar een nieuwe partner voor stap B.” Een ander voordeel is de bekendheid van de bedrijven met elkaar en de vergelijkbare bedrijfscultuur. “Ook bij ons is kwaliteit de rode draad. Dat zie je terug in onze bemonsteringen, analyses en inspecties, maar ook in onze rapportages en adviezen. En daar profiteren onze klanten ook weer van.”