“Ik ben iemand die graag organiseert en regelt.”

Als Hoofd Uitvoering Applicatiehal zorgt Angelique Blom ervoor dat alle processen op deze locatie soepel en op tijd verlopen. Het dagelijkse coördineren, afstemmen en regelen is haar op het lijf geschreven. “In een omgeving waar alles om kennis, kwaliteit en professionaliteit draait, voel ik mij thuis.”

Je werkt nu bijna een jaar voor de Applicatiehal. Wat is je opgevallen?
“Het is een locatie waar techniek en specialisme de boventoon voeren. Toen ik begon, heb ik mij eerst verdiept in wat een warmtewisselaar precies is en doet en welke beschermende werking een coating heeft. Vervolgens ben ik onder de indruk geraakt van hoe er hier gewerkt wordt, hoe processen en structuren naadloos in elkaar overgaan. Je denkt met een spuitcabine klaar te zijn, maar er komt zoveel meer bij kijken. Ook vond ik het mooi om te zien dat vakmanschap hier met een hoofdletter V wordt geschreven. De Applicatiehal is echt een plek voor specialisten, alles draait hier om kennis, kwaliteit en professionaliteit. Ja, in zo’n omgeving voel ik mij thuis.”

Wat voeg jij daar vanuit jouw achtergrond aan toe?
“Ik ben van nature iemand die graag organiseert en regelt. Dus probeer ik ervoor te zorgen dat alle randvoorwaarden hier geregeld zijn, dat het proces soepel en op tijd verloopt. En dat iedereen weet wat zijn of haar taak is en wat er dus van hem of haar wordt verwacht. Wat daarbij helpt is dat ik de ambitie heb om processen altijd maar weer sneller en beter te maken. Om dat te realiseren, leg ik elk onderdeel van ons logistieke proces regelmatig onder de loep: kan het flexibeler, makkelijker? Vanzelfsprekend speelt communicatie daar een relevante rol in.”

Vind je dat het leukste aan je werk?
“Het soepel laten verlopen van opdrachten is in ieder geval wel het belangrijkste. Het leukste vind ik als een klant je een compliment geeft. Als hij zegt blij te zijn met het resultaat en je een nieuwe opdracht gunt. Dan weet je dat je het goed hebt gedaan en dat we als Applicatiehal weer een tevreden klant meer hebben. Dat geeft voldoening.”

Wat zijn je doelen voor de komende jaren met de Applicatiehal?
“We willen deze unieke locatie nog beter op de kaart zetten. Zodat elke installateur, fabrikant of eindgebruiker kan profiteren van de voordelen van de Applicatiehal. Tegelijkertijd gaan we er van alles aan doen om onze kennis, kwaliteit en professionaliteit hier nog verder te verbeteren.”