“We hebben hier een echt vriendenteam!”

Na tal van omzwervingen op Bonaire, Curaçao en in Nederland, woont Arthuro Soliano inmiddels al enkele jaren in Groningen. Sinds 2019 werkt hij bij onze vestiging in Beilen. Daar heeft de inmiddels 33-jarige monteur het bijzonder naar zijn zin en gaat hij met plezier naar zijn werk.

Hoe ben je bij Blygold terechtgekomen?
“Via het uitzendbureau waar ik toen voor werkte: Pro Industry. Omdat mijn contract bij Scania in Zwolle in 2020 niet meer werd verlengd, zocht ik via hen ander werk. Op een gegeven moment belde zij mij op of ik interesse had om als monteur bij Blygold te gaan werken. Toen heb ik in Beilen een leuk gesprek gehad . Op de terugweg werd ik al door Pro Industry gebeld: ik had een baan!”

 Wat voor soort klussen vind je het leukst om te doen?
“Eigenlijk alles. Maar ik vind bijvoorbeeld het opknappen van oude luchtbehandelingskasten een geweldige uitdaging. Als je dan zo’n oude kast weer oplevert als nieuw, dan ben ik daar best trots op!”

Is het werk moeilijk, of leer je het snel?
“Toen ik bij Blygold kwam, had ik nog niet zoveel ervaring met renovatie, reinigen en coaten. Dat leer je niet, op geen enkele school. Dus is de praktijk mijn leerschool. Ik kijk goed hoe iemand anders het doet, en pak het snel op. Het meeste heb ik eigenlijk geleerd van mijn collega Freddy Löhr en op mijn beurt leer ik het andere jongens weer.”

 Via jou werken twee andere Antilliaanse jongens ook inmiddels in Beilen?
“Klopt, goede jongens die hier een leven willen opbouwen en voor wie ik dus altijd klaar sta.”

Over ‘klaar staan’ gesproken, jij stond tussen Kerst en Oud en Nieuw ook klaar toen er opeens bij een opdrachtgever twee luchtbehandelingskasten moesten worden gerenoveerd. Had je daar wel zin in?
“Tuurlijk! Ik had toch geen plannen in die week, en als men mij hiervoor vraagt en ik dit samen mag doen met een aantal leuke en gezellige collega’s, dan doe ik het graag. No problem!”

Zo te horen, blijf je voorlopig nog wel even bij Blygold?
“Absoluut! Ik voel mij hier thuis en ik voel waardering. We hebben hier echt een vriendenteam. We hebben samen plezier, maar zetten ook samen de schouders eronder of spreken elkaar eropaan als er iets wat minder gaat. Daarbij staat de deur van mijn leidinggevenden altijd open, hoef je nooit een afspraak van tevoren te maken. Nee, de sfeer is hier fantastisch, dus ja…, ik blijf nog wel even.”