De kwaliteit van binnenlucht in woningen en kantoren is belangrijk, dat onderschrijft de VLA al jaren.
Sinds 1 november jl. heeft deze Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten zelfs een nieuw platform hiervoor gelanceerd: www.gezondebinnenlucht.nl. Op deze website staan tal van tips over hoe u een gezond binnenklimaat creëert op uw werk. Met als doel: een lager ziekteverzuim en productievere werknemers.

Als lid van de VLA ondersteunt Blygold al vele jaren de inspanningen van deze branchevereniging voor meer gezonde binnenlucht op de werkvloer. Daarbij bundelt de vereniging niet alleen kennis vanuit de branche, maar ontwikkelt het ook bestekdocumenten voor ontwerpers, installateurs en gebouwbeheerders. Tegelijkertijd is de VLA een gesprekspartner voor de overheid op het gebied van energiebesparing en gezonde binnenlucht.

Meer frisse lucht op het werk
De nieuwe website past in het streven van deze vereniging voor meer frisse lucht op het werk. Volgens de VLA ben je productiever, kun je je beter concentreren en word je minder snel ziek. “Uit onderzoek weten we dat de binnenlucht op de meeste werkplekken in werkelijkheid minder fris is dan we denken”, zo staat te lezen op de website. “In het gebouw wordt namelijk allerlei vervuiling geproduceerd, zoals CO2 en andere afvalstoffen, vaak afkomstig van computers, bouwmaterialen, het meubilair, de aankleding en… het ventilatiesysteem.”

Onderzoek
Blygold is mede oprichter en lid van de Nederlandse Vereniging Reinheid Luchttechnische apparatuur (NVRL) binnen de VLA. De NVRL heeft in samenwerking met TNO Bouw en Ondergrond een keurmerk voor het reinigen van luchtbehandelingsystemen ontwikkeld.
Als lid van de NVRL is Blygold bevoegd een certificaat af te geven voor de reinheid van een luchtbehandelingsysteem wat natuurlijk sterk bepalend is voor uw binnenklimaat.
Wilt u weten of uw binnenklimaat ook vervuild is en hoe u dus het ziekteverzuim en de productiviteit van uw medewerkers kunt verbeteren? Laat Blygold LAB onderzoek doen naar de kwaliteit van uw lucht- en binnenklimaat. Deze kan bestaan uit visuele inspecties van uw klimaatinstallaties tot het microbiologisch bemonsteren van lucht en oppervlakken en het meten van thermisch comfort en luchtkwaliteit. Blygold kan vervolgens mogelijke tekortkomingen oplossen en uw installatie certificeren.
Interesse? Bel Blygold LAB: 030 – 63 44 340 of mail naar lab@blygold.nl.