Om warmtewisselaars te beschermen worden ze gecoat. Steeds meer bedrijven kiezen er de laatste tijd voor ook de omkasting van het koelsysteem te laten coaten. Omdat ze actief zijn in de offshore of om esthetische redenen. Neem FrieslandCampina…

FrieslandCampina is bekend van tientallen zuivelproducten en merken, zoals Chocomel, Fristi en Friesche Vlag. Op de vestiging van Domo Bedum in Groningen, zijn deze zomer de warmtewisselaars van twee koelsystemen gecoat. In opdracht van FrieslandCampina werd tevens de omkasting gecoat, daarbij ging het vooral om de kleur van het framewerk. Deze werd op verzoek van de grootste Nederlandse zuivelcoöperatie in blauw gespoten; naadloos passend bij de omgeving van de omkasting van de koelsystemen (zie foto).

Offshore proof
Hiervoor werd een 3-laags coatingsysteem aangebracht, die het framewerk tevens beschermt tegen weersinvloeden of tegen extreme omstandigheden, zoals aan de kust of op zee. Vooral de scheepvaart en oliebedrijven profiteren steeds meer van deze offshore-proof coatings, waarbij zowel de binnen- als de buitenzijde van de omkasting wordt gecoat, het koperleidingwerk wordt meegenomen en al het materiaal in RVS wordt uitgevoerd.