Een matig of slecht binnenklimaat is voor Royal FloraHolland (voorheen Bloemenveiling Aalsmeer) geen optie. “Onze medewerkers en onze bloemen en planten verdienen de beste condities.” Klaasjan Tegelaar, Technisch Specialist laat er geen misverstand over bestaan: “Onze luchtbehandelingskasten zijn dus van levensbelang.”

Als conglomeraat van veilingen van snijbloemen en planten, is Royal FloraHolland mondiaal de grootste in zijn soort; vorig jaar werden er 12,6 miljard bloemen en planten verhandeld. Het bedrijf beschikt over vijf veilinghallen; de grootste daarvan staat in Aalsmeer. Daar zorgen ruim 110 luchtbehandelingskasten voor de meest optimale – en energie-efficiënte – luchtkwaliteit voor medewerkers, bloemen en planten. Om dit te realiseren, krijgen deze luchtbehandelingskasten dagelijkse aandacht en onderhoud. “Hiervoor is Blygold al 20 jaar onze vaste partner. Ik waardeer vooral hun manier van werken, communiceren en meedenken. Het blijft niet bij de uitvoering van werkzaamheden, ze monitoren continu en geven ook ongevraagd professionele adviezen. Dit laatste stel ik op prijs, maar verwacht ik eerlijk gezegd ook van een partner.”

Lifecycle
Als vast aanspreekpunt voor het onderhoud van de luchtbehandelingskasten, adviseert Blygold vaak te gaan voor het renoveren en upgraden van de kasten. “Op die manier slagen zij erin de lifecycle van menig luchtbehandelingskast met 10 tot 15 jaar op te rekken. Let wel, zonder prestatieverlies. Als Royal FloraHolland plukken we al jaren de financiële vruchten van deze bedrijfseconomische keuze om luchtbehandelingskasten te renoveren en niet te vervangen.”

Blygold LAB
Een andere toegevoegde waarde vindt Klaasjan Tegelaar de samenwerking tussen Blygold en Blygold LAB. “Dat ze ook kennis hebben van bemonstering, inspecties en legionella, maakt hen specialist op het totale gebied van water- en luchtbehandeling. Dat is een absolute pré, waar we graag gebruik van maken.”