Blygold ontkurkte vorig jaar september – op de Installatievakbeurs in Hardenberg – een levensgrote champagnefles. De reden? Als marktleider in corrosiebescherming vierden wij toen het bereiken van een unieke mijlpaal in onze geschiedenis: na 38 jaar hadden we 1 miljoen warmtewisselaars gecoat!

In 1976 startte Blygold met het beschermen van condensors tegen corrosie. Onze specifieke behandeling, in combinatie met de coatings die wij zelf ontwikkelen, zorgde al gauw voor een nationale- en internationale doorbraak. Met prestigieuze projecten zoals de Palm-eilanden in Dubai, de HSL-treinen in Korea en het Louvre in Parijs, scoorde Blygold vanaf de jaren ‘90 wereldwijd enorme aanzien. Ook in ons land is de naam Blygold al ruim dertig jaar synoniem voor de beste kwaliteit op dit gebied.

Blygold coat de laatste jaren steeds meer warmtewisselaars. Of het nu om kantoren of fabrieken gaat, om schepen, treinen, vliegtuigen of complete datacenters en energiecentrales, telkens blijkt Blygold de industrie de juiste bescherming te bieden. Inmiddels is de teller de 1 miljoen gepasseerd, een prestatie die het bedrijf vorig jaar samen met haar klanten vierde. Want dankzij het massale, wereldwijde vertrouwen in Blygold, worden condensors steeds beter beschermd, presteren installaties steeds beter en gaan ze steeds langer mee. En het einde is nog niet in zicht; ook in de komende jaren neemt de vraag naar koeling en dus naar bescherming van warmtewisselaars verder toe. Op naar de 2 miljoenste!