Blygold draagt graag haar steentje bij tot een duurzame- en gezonde samenleving. Daarom zijn we trots op onze nieuwe oplosmiddelvrije topcoating: HX-4-WB. Deze coating, geschikt voor de behandeling van warmtewisselaars, is ontwikkeld door onze eigen Research-afdeling! 

Blygold staat in binnen- en buitenland al decennia bekend om haar eigen ontwikkelde anti-corrosiebeschermingen. Topcoatings als PoluAl XT, PoluAl MB en Blygold Plus Tropic zorgen bij duizenden bedrijven, instellingen en fabrieken voor behoud, protectie en verlenging van de levensduur van koelmachines. Daarbij onderscheidt Blygold zich door het unieke applicatieprocees van de coatings, waardoor de warmtewisselaars volledig worden behandeld en niet slechts een deel. Een ander voordeel is dat deze coatings bescherming bieden zonder de warmteoverdracht te verminderen; dit leidt tot een aanzienlijke energiebesparing.

De uitstekende resultaten worden deels verkregen door de specifieke combinatie van oplos- en bindmiddelen in de coatings. ‘Nu hebben we echter een oplosmiddelvrije coating ontwikkeld die niet ruikt, of schadelijk is en toch bestand is tegen zout, zuren en andere vormen van vervuiling,’aldus Sjaak van Hoorn, Technisch Adviseur Blygold Schiphol. ‘Juist op bijvoorbeeld een luchthaven zijn de omstandigheden zwaar en moeten de coatings van topkwaliteit zijn.’

De resultaten van de Blygold HX-4-WB oplosmiddelvrije coating zijn uitstekend. Nadat begin dit jaar met glans de zogenaamde zoutsproeitesten zijn doorstaan, is deze oplosmiddelvrije topcoating al toegepast in luchtbehandelings systemen van diverse grote installateurs en eindgebruikers.