Ruim 10 jaar geleden hielp Blygold het 8e wereldwonder realiseren door de warmtewisselaars van de airco-installaties van alle gebouwen op de Palm Islands in Dubai te coaten. In negen maanden werden in totaal 13.500 luchtcondensors gecoat. Een record dat nog steeds staat! 

Drie kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai, allen gebouwd in de vorm van een palmboom: dat was de droom begin deze eeuw van emir Mohammed bin Rasjid Al Maktoem. Om het toerisme te laten groeien, liet hij meerdere Nederlandse bedrijven deze drie eilanden tussen 2002 en 2004 aanleggen. De Palm Islands (Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali en Palm Deira) zijn niet alleen duizelingwekkend mooi, ze zijn ook onvoorstelbaar groot. Met 600 hotels, 4000 villa’s en 5000 appartementen, bieden de eilanden plezier en huisvesting aan tienduizenden mensen.
Voor het coaten van de klimaatinstallaties nam Trane Dubai destijds – als eindverantwoordelijke – contact op met Blygold. Om te voorkomen dat de warmtewisselaars door het zoute water en de zware weersomstandigheden (hoge temperaturen en luchtvochtigheid) spoedig zouden gaan corroderen, moest Blygold ze allemaal gaan coaten. Hiervoor huurde Blygold een speciale hal in Texas, waar dagelijks ruim 100 coils met PoluAl werden behandeld. Binnen negen maanden was de klus geklaard.

2016
Inmiddels is het 2016, en de aanblik van de eilanden is onveranderd mooi. De hotels, villa’s en appartementen zitten vol en zijn populair bij toeristen en zakenmensen.
En de koeling? Die werkt uitstekend.
De Palm Islands vormen eens te meer het bewijs dat onze coatings jarenlange bescherming bieden, ook onder tropische omstandigheden aan zee.