Tijdens de VSK staan de twee bedrijven naast elkaar: de één specialist in waterbehandeling, de ander in het conserveren en renoveren van lucht- en watersystemen. De keuze om tijdens de vakbeurs dicht bij elkaar te staan, is weloverwogen, Blygold en Lubron zijn aanvullend in hun dienstverlening. Samen bieden ze de markt een totaalpakket voor onderhoud aan luchtbehandeling- en koelsystemen. 

De gelijkenis tussen beide bedrijven gaat verder dan werkzaamheden die elkaar aanvullen. Vierde Blygold 3 jaar geleden haar 35-jarig bestaan, tijdens de VSK bereikt het Brabantse Lubron deze leeftijd. Ook in grootte, duurzaamheid, innovatiekracht, service en marktbenadering ontlopen de bedrijven elkaar nauwelijks. ‘Dat wij intensief samenwerken, is daarom logisch,’ zegt Marco van der Wielen, Manager Koel- en Ketelwaterbehandeling van Lubron. Deze samenwerking uit zich vooral in een milieuvriendelijke oplossing voor de koelwaterbehandeling. ‘Blygold heeft met de AOT-Aqua een volledig goedgekeurd point-of-entrysysteem voor Legionellapreventie in drink- en tapwater. Wij gebruiken de AOT-Aqua nu in onze ADF 5000. Daarmee is deze unit optimaal toepasbaar voor koelwaterbehandeling: groen, zuinig en betrouwbaar.’

Dat Blygold en Lubron partners zijn in lucht en waterkwaliteit en dat ze dit gezamenlijk willen uitdragen naar hun klanten, komt tijdens de VSK het best tot uiting in hun happy-hour. Op donderdag tussen 16.00 en 20.00 uur zijn relaties van beide bedrijven van harte welkom voor een gratis hapje en drankje.