Onder het mom: “we kunnen niet iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen”, is vorig jaar de Blygold Foundation opgericht. Deze biedt ondersteuning aan lokale initiatieven die aansluiten op de bedrijfswaarden, normen en onze visie van Blygold en op het belang van lokale gemeenschappen. De initiatieven die door de stichting worden ondersteund zijn actief op het gebied van familie en gemeenschap, sport en cultuur en duurzame ontwikkeling.

Kika
Vorig jaar mocht Stichting KiKa de eerste donatie van de Blygold Foundation ontvangen. Het was een cheque ter waarde van € 7500,-, ontstaan door giften van alle gasten op het 70e-verjaardagsfeest van Blygold-oprichter Rijk Bleijenberg. KiKa (Kinderen Kankervrij) zet zich in voor onderzoek naar kanker bij kinderen. Andere initiatieven die Blygold Foundation als sponsor ondersteunt zijn “Run for Kika” en “My Book Buddy”; dit laatste project richt zich op speciale bibliotheken op scholen voor kansarme kinderen in het basisonderwijs, zowel in ontwikkelingslanden als in Nederland.

Spin-marathon Sophia Kinderziekenhuis
Dat de Blygold Foundation ook medewerkers inspireert tot allerlei goede initiatieven, liet een aantal vorige week zien tijdens hun deelname aan de spin-marathon voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Circa 30 fanatieke sporters – waaronder diverse Blygold-medewerkers – fietste toen drie uur lang voor meer onderzoek naar de oorzaken, het bestrijden en voorkomen van ziektes bij kinderen. In totaal is ruim € 10.000,- opgehaald.

Doneren of een goed idee?
Deze Blygold-stichting is 100% afhankelijk van sponsors. We waarderen daarom elke donatie die we ontvangen en geven alle ondersteuning aan lokale goede doelen over de hele wereld. Wil u doneren of heeft u een goed idee voor onze steun, bel of mail ons: T: +31 (0)30 344 6344 en E-mail: contact@blygoldfoundation.com