Ruim 30.000 bezoekers waren vorige maand in Neurenberg aanwezig tijdens de Chillventa. Nog nooit trok deze internationale vakbeurs zoveel belangstelling. Stralend middelpunt vormde de stand van Blygold waar op champagne werd getrakteerd vanwege het behalen van de 1 miljoenste gecoate warmtewisselaar.

Tussen 14 en 16 oktober bezochten voor het eerst meer dan 30.000 mensen de Chillventa. Terwijl organisatoren van vakbeurzen in Nederland al blij zijn met een stabilisatie van het aantal bezoekers, nam de interesse voor deze internationale vakbeurs op het gebied van koeling, airconditioning, ventilatie, juist flink toe, met bijna 10%. Ook het aantal exposanten steeg, met ruim 7%. ‘De Chillventa is in Europa “the place to be”,’ zegt Ted Meij, Algemeen directeur Blygold Nederland. Ook Blygold Deutschland GmbH was met een stand nadrukkelijk aanwezig. ‘Als internationaal bedrijf, met een eigen vestiging in Duitsland, wil je op deze vakbeurs niet ontbreken. Ook al lijkt hier de economische motor te haperen, als belangrijkste maak-industrieland van Europa, is zichtbaarheid, juist in Duitsland cruciaal.’ Blygold was als internationale onderneming op de Chillventa, in goed gezelschap. Liefst 67% van de exposanten en 56% van de bezoekers kwamen uit het buitenland.

Duitse markt
Duitsland staat niet alleen bekend om zijn gründlichkeit, maar ook om zijn voorkeur voor qualität. Ted Meij: ‘In Nederland draait veel om de goedkoopste prijs. Onze Oosterburen willen eerst weten wat je doet en of je hun probleem kunt oplossen. Pas daarna vragen ze wat het kost.’ Voor een bedrijf dat kwaliteit juist hoog in het vaandel heeft staan, is de Duitse markt voor Blygold erg interessant. ‘Sinds we in Bad Kreuznach gevestigd zijn, neemt de belangstelling voor onze producten en diensten flink toe. Daarbij merken we dat zowel HVAC-fabrikanten, als eindgebruikers met ons zaken willen doen op het gebied van anti-corrosie, maar ook onderhoud van complete klimaatinstallaties.’

1 miljoenste
Tijdens de Chillventa trakteerde Blygold haar bezoekers op champagne. Aanleiding was het behalen van een unieke mijlpaal: de 1 miljoenste gecoate warmtewisselaar. Deze gebeurtenis vond plaats bij een machine in Engeland en werd uitgevoerd door EuroKlimat, de Blygold-partner in Italië.