Opeens waren ze er…de Palm Islands: drie kunstmatige schiereilanden voor de kust van Dubai. Een megalomaan project van emir Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, bedoeld om het toerisme te laten groeien. De schiereilanden, allen gebouwd in de vorm van een palmboom, werden tussen 2002 en 2004 aangelegd door meerdere Nederlandse bedrijven. Blygold verzorgde de coating van alle warmtewisselaars van 13.500 luchtcondensors!

Het lijkt uit een andere tijd, een periode waarin alles kon. De Palm Islands (Palm Jumeirah,
Palm Jebel Ali en Palm Deira) vormden bij de oplevering – 10 jaar geleden – voor velen het 8e ste wereldwonder. En terecht, want deze luchtspiegeling vlakbij de woestijn, is niet alleen duizelingwekkend mooi, het is ook onvoorstelbaar groot. Met 600 hotels, 4000 villa’s en 5000 appartementen, biedt het inmiddels plezier en huisvesting aan tienduizenden mensen. Voor het coaten van de klimaatinstallaties nam Trane Dubai – als eindverantwoordelijke – destijds contact op met Blygold. Vanwege de snelheid, werd een speciale hal gehuurd naast de Trane-fabriek in Texas, waar dagelijks ruim 100 coils met PoluAl werden behandeld. Binnen negen maanden was de klus geklaard en werd de beschermende Blygold-coating aangebracht.

10 jaar later
Inmiddels is het 2014, en is de aanblik van de eilanden onveranderd mooi. De hotels, villa’s en appartementen zitten vol en zijn populair bij toeristen en zakenmensen. En de koeling? Werkt uitstekend. De Palm Islands vormen eens te meer het bewijs dat onze coatings jarenlange bescherming bieden, ook onder tropische omstandigheden aan zee.