“Ze hadden de beste offerte.” Maarten Vermeulen, Senior Contractbeheerder bij Vinci Facilities, herinnert zich het voorstel van Blygold nog goed.
“Op het eerste oog waren ze niet de goedkoopste, maar na bestudering en berekening, kregen we bij hen het meeste waar voor ons geld.” En dus kreeg Blygold deze zomer de opdracht om een luchtbehandelingskast in een kantoortoren in Breda te renoveren.
En wel zodanig dat het pand verandert van een C-label naar een A+-label!

VINCI Facilities ontwerpt, bouwt en beheert faciliteiten die zich richten op het verbeteren van kwaliteit van leven. Het bedrijf is deskundig op het gebied van facilitymanagement, techniek, onderhoud en exploitatie. “Daarbij kijken we vooral naar de levenscyclus van techniek en gebouwen en streven we altijd naar de hoogste kwaliteit.” In deze missie, werkt het intensief samen met opdrachtgever First Crown Investments. Deze specialist in o.a. vastgoedbeheer, bezit drie kantoortorens in Breda. “Een van de torens was in hun optiek onverhuurbaar, ook vanwege de matige luchtkwaliteit. Een ruim 20 jaar oude luchtbehandelingskast was daar deels de oorzaak van.”

Gecharmeerd
Om deze kast op te knappen, nodigde Vinci Facilities dit voorjaar drie partijen uit voor een voorstel. “Blygold’s offerte viel op omdat ze goed was gedocumenteerd en zich onderscheidde door de beste toelichting.” En hun prijs? “Onze opdrachtgever schrok ervan, maar was net als wij al gauw gecharmeerd van hun complete verhaal, waarbij Blygold niet alleen naar de resultaten op korte termijn keek, maar zeker ook naar de lange termijn.”

Fangrid
Omdat de huidige lbk door scherpere ERP-richtlijnen vanwege ruimtegebrek niet kon worden vervangen door een nieuw exemplaar, opperde Blygold een totale renovatie: reinigen, coaten, maar ook vervanging van de ventilatoren, elektromotoren en van het warmtewiel. “Daarbij zijn de eerste twee ingeruild voor fangrid-technologie met gelijkstroommotoren en is het warmtewiel vernieuwd door een HR-absorptiewiel.” Bij al deze innovaties stonden twee aspecten centraal: luchtkwaliteit en A+-label. “Onze opdrachtgever gaat uitsluitend voor het beste: ze willen A-panden op A-locaties voor A-huurders. Daarbij is hun vizier gericht op total cost of ownership: hoe beheersen we de kosten, niet alleen nu, maar zeker ook straks.” En ‘straks’ beslaat dan al gauw een periode van 20 jaar en langer. “Op deze termijn richt Blygold zich met haar renovaties en upgrades ook. Zo is deze luchtbehandelingskast niet alleen opgeknapt, maar nu al aangepast aan de scherpe eisen voor de komende jaren.”

2 kantoortorens
Als begin september de renovatiewerkzaamheden zijn afgerond, verwacht Vermeulen nog dit jaar groen licht te ontvangen voor de andere twee kantoortorens. “Daarbij gaat het om totaal vier luchtbehandelingskasten. Ook hiervoor zullen we Blygold uitnodigen om mee te denken en hiervoor een offerte te maken.”