Blygold helpt u de zomer door. Zonder storingen en uitval van uw installatie. Een tip staat centraal: laat uw condensors reinigen en – indien nodig – coaten. Dat kan nog deze maand!

Waarom is het nu nodig om condensors te reinigen?
Condensors raken vervuild en verliezen hun rendement. Dit leidt tot een onnodig hoog energieverbruik en tot storingen. Dat is vervelend, vooral in de zomer als airco’s en installaties voor industriële proceskoeling vol in bedrijf zijn en koeling cruciaal is.

Hoe ontstaat zo’n storing en komt dat vaak voor?
In de zomer gebruiken machines het volle potentieel aan koeling en juist dan is de kans groot op een hogedruk-storing. Zeker als door een tekort aan onderhoud een deken van vervuiling (bladeren, stof, pluisjes, etc. ) is ontstaan. Wordt deze niet snel verwijderd, dan haalt de machine zijn capaciteit onvoldoende, wordt ze te warm en ontstaat er een storing. Helaas komt dit regelmatig voor en dan met name aan het begin van het koelseizoen, in april, mei.

Dat klinkt logisch, toch worden condensors niet altijd elk jaar gereinigd… 
Klopt. Niet iedereen beseft de gevolgen hiervan. Daarom is deze wake-up call zo essentieel.

Maar wat kost een reiniging eigenlijk?
Dat is afhankelijk van de omvang van de installatie.
Bij een grootte van 5 m2, zijn de kosten circa €750,00.

Dat is best veel…
Niet als je een storing krijgt, de koeling uitvalt en de productie stil komt te liggen. Er zijn talloze voorbeelden van bedrijven die op deze manier enkele tienduizenden euro’s schade hebben geleden. En dan hebben we het niet eens over hoe vervelend het is om zonder airco te moeten werken.

Wat doen jullie precies voor dat geld?
Wij reinigen zowel de luchtintrede-zijde als de luchtuittrede-zijde. Onze concurrenten willen nog wel eens volstaan met het reinigen van uitsluitend de luchtintrede-zijde. Dat is niet verstandig, omdat je het vuil eruit moet blazen, niet erin.

Maar zo’n reiniging vereist zeker dat de installatie wordt uitgeschakeld?
Nee. Als er meer ventilatoren zijn, doen we alles fasegewijs, sectie voor sectie, zodat er altijd koeling blijft.