Gelukkig helpt de techniek ons bij het creëren van een duurzame samenleving.
Zo weten we al langer dat hybride systemen goed zijn voor een lager energieverbruik of extra koelcapaciteit. Met de adiabatische ‘SMART COOLING’ van Blue Energy krijgt u zelfs 25% meer koelcapaciteit bij hetzelfde energieverbruik of 30% minder energieverbruik bij dezelfde koelcapaciteit. Als dat niet duurzaam is!

Bovengenoemde getallen zijn indrukwekkend, maar ook realistisch!
Het geheim van deze techniek zit vooral in de adiabatische membranen. De lucht die wordt aangezogen naar de warmtewisselaar, koelt in deze adiabatische membranen af, doordat de verdamping van verneveld water energie onttrekt. Zo ontstaat er meer koelcapaciteit of een lager energieverbruik. Het gevolg? Een Return On Investment van slechts 12 tot 24 maanden. Bovendien beschermt deze technologie de installatie tegen oververhitting en zorgt het voor een langere levensduur van het bestaande koelsysteem.

Werkwijze
Maar, hoe zit het met corrosie? Want bij hybride systemen wordt het gebruikte koelwater direct op de lamellen gesproeid. Het gevolg? Vervuiling op de lamellen.
In het Blue Energy systeem worden de adiabatische membranen geplaatst vóór de condensor van de koelmachine. Op deze wijze biedt het membraan juist bescherming tegen vervuiling. En omdat de waterdruppels in het voorste deel van het Blue Energy membraan verdampen, komt het water niet in contact met de lamellen en blijft de condensor droog. Een speciale waterbehandeling zorgt er bovendien voor dat kalkafzetting wordt voorkomen en het legionella-risico verder wordt verlaagd.

Resultaten
Dat de toepassing van adiabatische membranen van Blue Energy wereldwijd tot sensationele resultaten leiden, bewijzen tientallen klantcases in de VS bij datacenters, kantoorgebouwen, winkelcentra en hotels. Ook in Nederland is de implementatie van deze nieuwe hybride-technologie op bestaande koelinstallaties nu mogelijk. Wij verzorgen namens Blue Energy deze installatie. “Van Blue Energy wordt elke gebouwbeheerder blij: de bestaande koelinstallatie wordt beter beschermd, gaat langer mee en heeft minder onderhoud nodig,” aldus Ted Meij, directeur van Blygold Nederland. “En het belangrijkste: het geeft veel meer koelcapaciteit, terwijl het energieverbruik gelijk blijft of fors minder wordt bij gelijke koelcapaciteit.”

95% is niet hybride…
Maar 95% van de systemen is niet hybride. Dus ja, …?  Geen probleem, want het duurzame Blue Energy kun je wel degelijk toepassen op bestaande installaties. Verhalen dat dit een complexe en kostbare operatie is, zijn fabels. In de regel is dit soort technologie binnen twee dagen op de bestaande systemen geïmplementeerd en hoeven er al helemaal geen elektrotechnische of bouwkundige veranderingen te worden doorgevoerd.

Voor meer informatie over kunt u contact opnemen met het hoofdkantoor;
030-6344310 / info@blygold.nl