Op 20 en 21 februari a.s. vindt in Amsterdam de jaarlijkse Kickstart Europe Conference plaats. Tijdens deze internationale strategie- en netwerkconferentie voor datacenters, presenteert Blygold een whitepaper over het voorkomen van capaciteitsverlies en levensduur beperking van koelsystemen. Niet onbelangrijk als je een zo laag mogelijk energieverbruik wilt en als bedrijfscontinuiteit centraal staat!

Sinds vorig jaar is Blygold partner van de Dutch Datacenter Association (DDA). “Als specialist in het reinigen van condensors en koelmachines, helpen we datacenters met het verhogen van hun proces-, en bedrijfscontinuiteit en het verlagen van hun energieverbruik,” aldus Ted Meij, directeur Blygold. Daarbij is Blygold voor tientallen datacenters inmiddels het betrouwbare aanspreekpunt in werkzaamheden als het regelmatig onderhouden van drycoolers, koeltorens en luchtbehandelingskasten, maar ook in het conserveren van warmtewisselaars en in anti-corossiebehandelingen. “Door onze ruime ervaring en expertise op dit specifieke gebied, leveren wij precies de zekerheid die datacenters juist zoeken.”

Eigen R&D
Meij refereert hierbij aan het ontstaan van zijn bedrijf. “Sinds de oprichting van Blygold in 1976, staat het leveren van de hoogste kwaliteit – in alles wat we doen – centraal. Om die reden hebben we ook bewust gekozen voor een R&D-afdeling, die onder meer verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van onze Blygold-coatings. Niet omdat anderen dit niet kunnen, maar omdat wij de toepassing factoren als geen ander beter kennen. En zeker op het gebied van coatings.”

Coatings
En juist die coatings helpen datacenters bij preventieve-, en correctieve behandelingen van warmtewisselaars om capaciteitsverlies en levensduurverkorting te voorkomen en energiebesparing te realiseren. Dit valt terug te lezen in Blygold ’s whitepaper die als titel heeft gekregen: “Warmteoverdracht in datacenters, de sleutel tot beheerst energiegebruik.” Dat bescherming van warmtewisselaars cruciaal is bij datacenters, heeft volgens dit document vooral te maken met vervuiling en corrosie, en de negatieve effecten die beide factoren hebben op het functioneren van condensors.

Sector zet mooie stappen voor nog meer energiebesparing
Stijn Grove, Managing Director van de Dutch Data Center Association, is enthousiast over de vele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de sector. “Binnen onze industrie lopen we voorop wat betreft het continu toepassen van nieuwe, duurzame oplossingen, zoals de bovengenoemde coatings. Deze en andere toepassingen van onze partners zorgen ervoor dat de digitale infrastructuur zichzelf blijft doorontwikkelen. Dit is een blijvend, continue proces.”

Interesse in de whitepaper?
Bezoek onze partner lounge op dinsdag 21 februari tijdens de Kickstart Europe Conference in de RAI in Amsterdam!
Ga naar www.kickstartconf.eu voor meer informatie.