Blygold CeraTec

Bij koelmachines beschermt Blygold CeraTec de pijpenplaat en de deksel tegen corrosie en lekkage. Onder invloed van zouten en andere elektrolyten ontstaat door de ongelijke metaalsoorten van de buizen en de pijpenplaat galvanische corrosie. Deze chemicaliënbestendige coating voorkomt dit, zoals het ook een preventieve werking heeft op erosie van de oppervlakken. Dit is het gevolg van de harde, met keramiek gevulde beschermlaag.

De speciale coating is oplossingsmiddelvrij. Hierdoor kan het coaten zowel in onze eigen fabriek, als op locatie worden uitgevoerd.

Zonder & met Blygold CeraTec

Wat is Blygold CeraTec?

Blygold CeraTec is een tweecomponenten epoxycoating, versterkt met keramiek. Deze coating is oplossingsmiddelvrij en speciaal ontwikkeld  voor het beschermen van pijpenplaten en deksels van watergekoelde condensors. CeraTec onderscheidt zich door een uitstekende weerstand tegen chemische en mechanische invloeden en erosie.

De voorbehandeling bestaat uit gritstralen waarbij speciale voorzieningen de stofontwikkeling beperken. Op deze manier voorkomen we overlast als we de coatings aanbrengen op locatie.

  • Keramisch versterkt

  • 5.000 uur zoutsproeitest

  • 2-componenten

  • Sterke bescherming tegen erosie

Blygold applicatie

Inmiddels past Blygold deze speciale coating al intensief toe, met name op corrosiegevoelige locaties zoals bij het havengebied van Rotterdam. Daarbij worden de pijpen en pijpenplaten eerst drooggeblazen en gestraald. Vervolgens worden er tijdelijk kurken voor de coating in de pijpen geplaatst en brengen gecertificeerde Blygold Application Engineers in twee lagen de coating aan. CeraTec is na 48 uur opdrogen mechanisch belastbaar en na een week volledig chemisch resistent.

Technische informatie

Volume capaciteit:446cc/kg (27in3/kg)
Druksterkte: ASTM D695:960kg/cm² (13,650psi)
Adhesie-afschuifkracht (zacht staal): ASTM D1002:202kg/cm² (2875psi)
Buigsterkte: ASTM D790:635kg/cm² (9000psi)
Hardheid (Rockwell R): ASTM D785:100
Corrosieweerstand: ASTM B117:5.000 uur
Erosieweerstand: ASTM D4060:55 mg/1000 cycli CS17 en 1000gr belasting

Interesse in Blygold coating?