Blygold PoluAl WB

Blygold staat in binnen- en buitenland bekend om haar eigen ontwikkelde anti-corrosiebeschermingen. Topcoatings als PoluAl XT, PoluAl MB en Blygold High Temp zorgen bij duizenden bedrijven, instellingen en fabrieken al jaren voor bescherming van warmtewisselaars en dus voor verlenging van de levensduur van klimaatinstallaties.

Omdat Blygold graag haar steentje bijdraagt tot een duurzame- en gezonde samenleving, hebben we ook een oplosmiddelvrije coating ontwikkeld die bestand is tegen zout, zuren en andere vormen van vervuiling. PoluAl WB is weliswaar op waterbasis, maar minstens zo effectief in haar beschermende werking voor warmtewisselaars.

Met deze coating komt Blygold tegemoet aan de groeiende behoefte vanuit de markt om duurzame oplossingen te kunnen bieden.

Zonder & met Blygold PoluAl WB

Wat is PoluAl WB?

Dit is een aluminium gepigmenteerde coating op waterbasis, speciaal ontwikkeld voor bescherming van warmtewisselaars. Toepassing van oppervlakte actieve stoffen zorgt ervoor dat ook meer hydrofobe ondergronden goed worden behandeld (in vergelijking met andere water gedragen coatings).

PoluAl WB biedt een uitstekende bescherming en is UV-bestendig.

  • Warmtegeleidend

  • 4000+ uur zoutsproeitest

  • UV-bestendigheid

  • Ultra dunne laag (30 µm) om drukval te voorkomen

  • Hoge flexibiliteit

Blygold applicatie

Een goede coating werkt alleen als deze op de juiste manier wordt aangebracht. Blygold onderscheidt hierin vier belangrijke elementen: onze coatings, onze spuittechniek, onze gecertificeerde Application Engineers en onze applicatiehal. De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat de warmtewisselaars altijd volledig dekkend behandeld worden. Hoewel Blygold met haar applicatiehal een professionele omgeving biedt voor deze behandeling, kunnen de werkzaamheden onder de juiste omstandigheden ook op locatie worden uitgevoerd. Dit maakt Blygold nog unieker.

Dompel-/flowcoating versus Blygold HVAC coating PoluAl WB

Technische informatie

Behandeling:PoluAl WB
Type coating:Op waterbasis, met aluminiumpigment
Kleur:Zilver-groen
Voorbehandeling:Ontvetten met Coil Clean AP & Passiveren
Temperatuurbereik (droog):-20° t/m 150 °C (-4° to 302 °F)
Substraten:Aluminium, koper, gegalvaniseerd staal
ASTM B117:4,000+ uur
Kesternich (2,0 ltr SO2):80 cycli
Laagdikte:25 -30 μm
Drukverlaging:0-10%
Thermische weerstand:0-3%
Applicatie:Gekwalificeerde Blygold Application Engineer
UV-bestendigheid:Uitstekend
Hechting (cross hatch):0 (Europees) 5b (USA)
Toepassingen:Warmtewisselende oppervlakken
Chemische weerstand:Uitstekend

Onze duurzame toeleveringsketen

Duurzaamheid is meer dan alleen het aanbieden van een “groen” product. Een duurzaam bedrijf zijn betekent dat u elke stap in uw bedrijfsproces vanuit dezelfde gedachtegang moet benaderen: om slimme oplossingen te bieden met een minimale impact op het wereldwijde milieu. Blygold heeft deze mentaliteit al sinds onze oprichting in 1976 en dit is de reden waarom we tot op de dag van vandaag mijlenver op onze concurrentie vooruit lopen: door onze oplossingen en onze duurzame bedrijfsvoering!

Interesse in Blygold coating?