Blygold PoluAl XT-MB

Warmtewisselaars die worden gebruikt voor het koelen van ruimtes, hebben door condensatie en vervuiling vaak last van corrosie en microbiologische groei. In de praktijk versterken ze elkaar. Corrosie creëert ruwe oppervlakken die ideaal zijn voor de hechting van vuil en microben. Tegelijkertijd creëren microben die zich eenmaal hebben gevestigd op een oppervlak, een lokaal corrosief microklimaat. De groei van bacteriën en schimmels zorgen voor slechte hygiëne en vieze geuren. De typische geur van airconditioning, ook wel het vuile-sok-syndroom genoemd, wordt in feite veroorzaakt door de aanwezigheid van deze organismen.

Zonder & met Blygold PoluAl XT-MB

Wat is PoluAl XT-MB?

Deze coating is er speciaal voor koelbatterijen en verdampers. De coating beschermt kwetsbare metalen in “agressieve” omgevingen, waar hygiëne van cruciaal belang is. De hoeveelheid aluminiumpigment in de coating zorgt voor een optimaal warmtegeleidend vermogen. Hierdoor behouden de gecoate warmtewisselaars hun koelcapaciteit. Daarnaast beschikt deze coating over speciale toevoegingen waardoor deze resistent is tegen bacteriën en schimmels. Het maakt deze coating ideaal voor o.a. de voedingsmiddelenindustrie.

  • Corrosiebestendig

  • Bestendig tegen micro-organismen

  • Warmtegeleidend

  • 11.000 uren zoutsproeitest

  • Nano-vrij

  • Behandeld product

Blygold applicatie

Een goede coating werkt alleen als deze op de juiste manier wordt aangebracht. Blygold onderscheidt hierin vier belangrijke elementen: onze coatings, onze spuittechniek, onze gecertificeerde Application Engineers en onze applicatiehal. De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat de warmtewisselaars altijd volledig dekkend behandeld worden. Hoewel Blygold met haar applicatiehal een professionele omgeving biedt voor deze behandeling, kunnen de werkzaamheden onder de juiste omstandigheden ook op locatie worden uitgevoerd. Dit maakt Blygold nog unieker.

Technische informatie

Coating type:Met aluminium gepigmenteerde Polyurethaan
Kleur:Champagne
Voorbehandeling:Ontvetten met Coil Clean AP
Temperatuurbereik (droog):-20°C t/m 150 °C (-4° to 302 °F)
Ondergronden:Aluminium, koper, gegalvaniseerd staal
ASTM B117:11000+ uur (neutrale zoutsproeitest)
ASTM G85 A1:4000+ uur (zuur-zoutsproeitest)
Laagdikte:25 -30 μm (1 mil)
Bacteriebestendigheid JIS Z 2801:2010 : logboekvermindering 4.3
Schimmelbestendigheid Din EN ISO 846 method B:Sterke schimmels statisch effect
Drukval:0-5% (afhankelijk van de vin-geometrie)
Thermische weerstand:0-3% (afhankelijk van de vin-geometrie)
Applicatie:Gecertificeerde Application Engineer
UV-bestendigheid:Uitstekend
Toepassingen:Koelbatterijen – Verdampers – Warmtewisselaars

Interesse in Blygold coating?