Blygold PoluAl XT

Warmtewisselaars bestaan vaak uit een combinatie van verschillende metalen. Door deze constructie – maar ook door sterke omgevingsinvloeden – hebben warmtewisselaars last van corrosie. Corrosie en vervuiling hebben nadelige gevolgen op de efficiëntie van warmte-uitwisseling. Daarom heeft Blygold al bijna 45 jaar coatings die corrosiebescherming bieden.

Dit is nodig omdat de meeste innovaties vooral gericht zijn op het verbeteren van het nominale rendement van warmtewisselaars. Hierdoor is weliswaar de nominale efficiëntie fors toegenomen, maar ook de vervuiling en gevoeligheid voor corrosie. De gevolgen zijn hogedruk-storingen, voortijdige uitval en een stijgend energieverbruik. Dit kan voorkomen worden door warmtewisselaars de juiste bescherming te geven.

Zonder & met Blygold PoluAl XT

Wat is PoluAl XT?

Dit is een aluminium gepigmenteerde polyurethaan coating, speciaal ontwikkeld voor bescherming van warmtewisselaars. PoluAI XT biedt een uitstekende bescherming en is UV-bestendig. Het is een flexibele coating met een optimale hechting. De warmteoverdracht wordt nauwelijks negatief beïnvloed. Bovendien wordt het in een zeer dunne laag aangebracht, waardoor er nagenoeg geen drukval plaatsvindt. PoluAI XT is onze meest toegepaste coating en bewijst al jaren haar enorme toegevoegde waarde.

  • Warmtegeleidende eigenschappen

  • 11.000+ uur zoutsproeitest

  • UV-bestendig

  • Ultra dunne laag (20 µm) om drukval te voorkomen

  • Hoge flexibiliteit, geringe kans op beschadigingen

Blygold applicatie

Een goede coating werkt alleen als deze op de juiste manier wordt aangebracht. Blygold onderscheidt hierin vier belangrijke elementen: onze coatings, onze spuittechniek, onze gecertificeerde Application Engineers en onze applicatiehal. De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat de warmtewisselaars altijd volledig dekkend behandeld worden. Hoewel Blygold met haar applicatiehal een professionele omgeving biedt voor deze behandeling, kunnen de werkzaamheden onder de juiste omstandigheden ook op locatie worden uitgevoerd. Dit maakt Blygold nog unieker.

Blygold versus concurrentie

Technische informatie

Behandeling:PoluAl XT
Coating type:Met aluminium gepigmenteerde polyurethaan
Kleur:Champagne
Voorbehandeling:Ontvetten met Coil Clean AP
Temperatuurbereik (droog):-20° t/m 150 °C (-4° to 302 °F)
Ondergronden:Aluminium en koper
ASTM B117:4,000+ uur (warmtewisselaar) / 11,000+ uur (aluminium plaat)
ASTM B-287:4,000+ uur
Kesternich (2.0 ltr SO2):80 cycli
Laagdikte:25 -30 μm (1 mil)
Drukval:0-5%
Thermische weerstand:0-3%
Applicatie:Gekwalificeerde Blygold Application Engineer
UV-bestendigheid:Uitstekend
Hechting (cross hatch):0 (Europees) 5b (USA)
Toepassingen:Oppervlakken van warmtewisselaars
Chemische weerstand:Uitstekend

Interesse in Blygold coating?