Verbeteren door bescherming met PoluAl© Coatings

Blygold is dé specialist op het gebied van corrosiebescherming van klimaatinstallaties. Blygold heeft hiervoor eigen unieke PoluAl® coatings ontwikkeld. Als marktleider in deze vorm van preventieve corrosiebescherming van warmtewisselaars, is Blygold inmiddels wereldwijd een begrip in de installatiebranche.

Blygold heeft voor de coatings een eigen applicatiemethode ontwikkeld die zowel in haar eigen fabriek als op locatie uit te voeren is. Innovatie en kwaliteit kenmerken het bedrijf en de R&D afdeling is dagelijks bezig om de kwaliteit te verbeteren en nieuwe gepatenteerde producten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld voor corrosiebescherming van warmtewisselaars en luchtbehandelingkasten onder extreme omstandigheden als off-shore en in energiecentrales.

Corrosie beschadigt

Wanneer verschillende metalen met elkaar zijn verbonden d.m.v. een electrolyt leidt dit tot reactie; galvanische corrosie. Dit veroorzaakt vaak beschadiging van de lamellen, met name waar aluminium in contact staat met koper. Dit kan uiteindelijk leiden tot het defect raken van de warmtewisselaar. Chemische reacties met de omgeving, bijvoorbeeld door hoge concentraties zwavel, zout en stikstof kunnen leiden tot andere vormen van corrosie die uiteindelijk eveneens tot uitval van het koelsysteem kunnen leiden.

Microbiologische organismen: onhygiënisch dus ongewenst

Een luchtkoelingssysteem kan als gevolg van aanhoudende vervuiling , condensatie en temperatuurschommelingen een infectiebron worden door de groei van micro-organismen. Dit vergroot de kans aanzienlijk op het ontstaan van een onhygiënische omgeving met kans op besmetting voor de bewoners en gebruikers van het pand. Bovendien tasten micro-organismen ook metalen aan waardoor levensduur en capaciteit van de installatie worden gereduceerd.

Verminderde efficëntie

Verontreiniging en corrosie hebben grote invloed op de efficiëntie van een koelsystemen. Corrosie beïnvloedt de warmteoverdracht en verontreiniging vermindert de luchtstroom door de warmtewisselaar. De condensatietemperatuur van het systeem stijgt, er is meer energie nodig terwijl de koelcapaciteit afneemt.

Hieronder het effect van galvanische corrosie: links een met PoluAl© gecoate condensor, rechts een onbehandelde condensor

Blygold Coatings voor het beschermen van uw klimaatinstallatie

Blygold heeft in de afgelopen jaren zijn eigen gepatenteerde PoluAl© coatings ontwikkeld. Deze zijn getest en voldoen aan de strengste eisen. Wereldwijd zijn klanten onder de indruk van de duurzame bescherming tegen corrosie en het langdurig voorkomen van verontreiniging. Met als prettig bijkomend effect dat de installatie efficiënt blijft werken en derhalve energiezuinig zijn werk kan doen.

Voor specifieke toepassingen zijn specifieke coatings ontwikkeld door onze afdeling R&D. Hieronder vindt u een overzicht. Voor vragen en toepassingen kunt u contact opnemen met onze specialisten.

Vraag onze specialisten naar de verschillende coatings

Blygold PoluAl© coatings

Al 40 jaar de standaard voor het beschermen tegen corrosie, verontreiniging en voor een optimaal rendement van uw klimaatinstallatie.

PoluAl MC

Dit product is ontwikkeld om de kwetsbare microkanaal spoelen te beschermen tegen corrosie, zonder dat dit de unieke eigenschappen en specificaties aantast. Het product is flexibel, UV-bestendig en heeft een verwaarloosbaar effect op de drukval. De verbeterde waterafvoer-eigenschappen voorkomen dat vinopeningen worden geblokkeerd door water en de pigmentatie voorkomt opwarming en een lager rendement van de spoel door reflectie van zonlicht.

Download specsheet

PoluAl HT (High Temp)

Blygold PoluAl High Temp is een warmtegeleidende, corrosiebeschermende coating voor toepassing bij extreme temperaturen tot 650 °C (1022 °F). Blygold PoluAl High Temp voorkomt capaciteitsverlies en vroegtijdige slijtage van de warmtewisselaar. Dit beschermende systeem wordt aangebracht door gekwalificeerde Blygold applicatieprofessionals en faciliteert energieterugwinning en optimale prestaties.

Download specsheet

PoluAl XT

Dit is een aluminium gepigmenteerde polyurethaancoating ter bescherming van luchtgekoelde warmtewisselaars. Dit product is in de markt de standaard en voldoet aan alle (fabrieks) eisen voor de coating van condensatoren van warmtewisselaars (XT). PoluAl XT heeft een uitstekende chemische weerstand en UV-bestendigheid. Het biedt een flexibele, uitstekende hechting met verwaarloosbaar effect op de warmteoverdracht. Bovendien kan het worden aangebracht in een zeer dunne laag om drukval te voorkomen.

Download specsheet

PoluAl XT-MB

Deze aluminium-gepigmenteerd polyurethaancoating beschermt luchtgekoelde warmtewisselaars en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een hygiënische omgeving. Biedt dus naast bescherming tegen corrosie ook bescherming tegen afzetting van microbiologische organismen en ongewenste geuren. PoluAl XT-MB heeft een uitstekende chemische weerstand en UV-bestendigheid. Het biedt een flexibele, uitstekende hechting met verwaarloosbaar effect op de warmteoverdracht. Bovendien kan het worden aangebracht in een zeer dunne laag om drukval te voorkomen.

Download specsheet

Ceratec

Deze 2 componenten-coating is speciaal ontwikkeld voor pijpenplaten en keerplaten. Hiermee wordt een zeer langdurige bescherming gerealiseerd op elementen waar snel corrosie optreed doordat verschillende metaalsoorten zijn gecombineerd.

Download specsheet

Tropic Wax

Bronskleurige anti-corrosiebehandeling op waxbasis. Deze coating kan in elke omgeving worden gebruikt. Wordt onder andere toegepast op warmtewisselaars voor langdurige en optimale bescherming.

Download specsheet

Chemisch verduurzamen

Voor industriële installaties kan een beroep worden gedaan op de specialisten van Blygold voor het passiveren en chemisch verduurzamen van delen van de installatie.

Chemisch verduurzamen

In bijvoorbeeld industriële installaties is het coaten van leidingsystemen en andere delen van de installatie niet altijd de beste optie. Hiervoor kan Blygold een chemische corrosiebescherming aanbieden. Met behulp van zuren en basen wordt het oppervlak van het metaal ontvet en vervolgens gepassiveerd. Dit is een extreem duurzame wijze van conserveren. Geschikt voor ijzer, aluminium en roestvaststaal.

Lees verder over chemisch verduurzamen