Onderhoud aan klimaatinstallaties

Onderhoud aan installaties doe je niet zo nu en dan. Het is aangetoond duurder om een storing op een ongelegen moment te verhelpen dan deze te voorkomen. Blygold vindt dat als continïteit en veiligheid in het geding zijn het risico op uitval moet worden uitgesloten, of op een aanvaardbaar niveau moet zijn. Daarom wordt er altijd grondig geïnspecteerd en volgt daaruit een rapport met aanbevelingen.

Preventieve maatregelen kunnen vervuiling en corrosie verminderen of zelfs voorkomen. Vooraf zorgen dat uw installatie is beschermd zorgt voor een veel kleinere kans op storing, en voorkomt bovendien stijging van het energieverbruik.

Correctief onderhoud is nodig om de installatie goed te laten werken en om klachten van gebruikers te voorkomen. Componenten die aan het eind van hun levenscyclus zijn worden (tijdig) vervangen. Dit is de perfecte aanvulling op de preventieve maatregelen.

Life Cycle Maintenance is een combinatie van reiniging, onderhoud en renovatie. Bestaande installaties worden omgebouwd voor optimale prestaties en een zo lang mogelijke levensduur, tegen zo laag mogelijke kosten. Blygold neemt 10 tot 15 jaar het beheer en onderhoud over.

Life Cycle Maintenance

Wilt u duurzaam en economisch beheer van uw bestaande klimaatinstallatie? Blygold maakt uw installatie energiezuinig met prestaties anno nu. Nadat Blygold de upgrade heeft uitgevoerd wordt 15 jaar lang onderhoud en beheer door Blygold uitgevoerd. Het prestatieniveau van uw installatie wordt zo 15 jaar lang gegarandeerd. En de kosten? Wij rekenen de besparing aan u voor. En dat is nóg een belangrijke reden om Blygold’s Life Cycle Maintenance te implementeren.

Nu aanvragen

Onderhoud en reinigen; doe het vooral preventief

De klimaatinstallatie werkt prima. En juist dan adviseert Blygold (preventief) onderhoud te plegen. Om de zekerheid te hebben dat uw installatie ook goed blijft werken en om downtime te voorkomen.

Preventief onderhouden betekent regelmatig inspecteren. Hierdoor kan Blygold u een actueel beeld geven van de staat van uw installatie. Dit wordt vastgelegd in een rapport. Op basis hiervan kan worden besloten op welke termijn klein- of groot onderhoud moet plaatsvinden, maar ook welke onderdelen of afstellingen kritisch zijn en waar tussentijds aandacht aan moet worden besteed om het goed en veilig functioneren te borgen.

Preventief onderhoud door Blygold geeft nachtrust. De installatie is regelmatig in beeld, kritische onderdelen zijn vervangen of gecontroleerd en goed bevonden. De professionals van Blygold voorkomen verrassingen en zorgen juist voor betrouwbaarheid.

De opdrachtgever kan rekenen op goede prestaties, een veilige en gezonde werkomgeving en géén downtime.

Preventief onderhoud

Uw installatie ziet er met preventief onderhoud ook gewoon goed uit!

Blygold adviseert om al in het vroege voorjaar condensors en koelmachines te inspecteren en waar nodig te reinigen.  Bladeren, alg en aanslag uit de herfst en winter verminderen de prestaties en kunnen tot storing of gevaar voor de veiligheid leiden. Door preventief te inspecteren en te reinigen zorgt Blygold ervoor dat u zorgeloos de zomer ingaat én de volledige capaciteit van uw installatie tot uw beschikking hebt.

Inspectie en Preventief onderhoud

Preventief onderhoud is nodig omdat er altijd vervuiling en corrosie is.
Zonder preventief onderhoud ontstaat risico op 4 gebieden:

• De klimaatinstallatie zelf wordt een bron van verontreiniging
• Voortijdige veroudering van de installatie
• Een stijgend energieverbruik
• Een aanzienlijk grotere kans op storing

Preventie onderhoud begint met inspectie. Hierdoor kan Blygold u een gedetailleerd beeld geven van de conditie van uw installatie. Deze diagnose wordt vastgelegd in een rapport. Op basis hiervan kan worden besloten op welke termijn klein- of groot onderhoud moet plaatsvinden, maar ook welke onderdelen of afstellingen kritisch zijn en waar tussentijds aandacht aan moet worden besteed om het goed en veilig functioneren te borgen.

Preventief onderhoud omvat o.a.:
• Inspectie + rapportage
• Chemisch-Technisch reinigen van alle oppervlakken
• Het behandelen van verwarmings- en koelbatterijen
• Demonteren en ontkalken van druppelvangers
• Vervangen van versleten onderdelen
• Anti-corrosie behandeling van metalen oppervlakken
• Oppervlaktebehandeling tegen vuilaanhechting
• In overleg het renoveren van constructiedelen en afdichtingen
• In overleg het wisselen en vervangen van componenten als filters en snaren

Preventief onderhoud

Met preventief onderhoud realiseert Blygold een onderhoudsvriendelijke klimaatinstallatie. Corrosie wordt voorkomen door toepassing van chemische en krasbestendige coatings en door het gebruik van corrosievrije materialen. Oppervlakken die behandeld zijn met de hygiënische PoluAl coatings van Blygold voorkomen de aanhechting van vuil en micro-organismen. De behandelde oppervlakken hierdoor langdurig glad, vuilwerend en bestand tegen chemicaliën.

Correctief onderhoud

Correctief onderhoud is een perfecte aanvulling op het preventieve onderhoudsprogramma van Blygold. Het toepassen van reinigings- en desinfectieprocedures garanderen een schone en hygiënische installatie. En de specialisten van Blygold kennen als geen ander ook de technische componenten die goed moeten zijn afgesteld en tijdig worden vervangen voor optimaal en storingsvrij functioneren. Met nauwkeurige meetapparatuur wordt de installatie perfect afgesteld aan de opdrachtgever opgeleverd. Uiteraard met rapportage en garantie. Blygold werkt aan vrijwel alle typen klimaatinstallaties en doet dit merkonafhankelijk.

Bij correctief onderhoud worden o.a. de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

• Inspectie en diagnose van de installatie
• Vooraf opgave van benodigde werkzaamheden
• Uitvoeren van trillingsmetingen (koeltoren)
• Schoonmaken van binnen- en buitenzijde van de kasten
• Controle van druppelvangers, nozzles (en sproeibeeld) en koelpakket (koeltoren)
• Leveren en plaatsen van nieuwe filters
• Verwijderen en afvoeren van oude filters
• Vervangen, uitlijnen en nauwkeurig afstellen van pulleys en v-snaren
• Controle van alle componenten, indien nodig het vervangen hiervan
• Smeren en afstellen van bewegende delen zoals kleppenregister
• Verversen van tandwielkastolie (koeltoren)

Onze monteurs zijn VCA** gecertificeerd en werken volgens NEN-2767

Filter wissel

Correctief onderhoud

Na reinigen en afstellen worden de filters vervangen

Lice Cycle Maintenance

Van nieuwe gietvloer tot energiezuinige Fanwall

Life Cycle Maintenance

Met nieuwe componenten wordt de installatie ook echt nieuw

Life Cycle Maintenance

Wilt u meer weten over Life Cycle Maintenance? Neem dan contact op met Corné van Rhenen.

Nu aanvragen

Life Cycle Maintenance

Volgens de NEN 2767 gaan luchtbehandelingskasten gemiddeld 20 jaar mee. Blygold echter streeft naar een minimale levensduur van 35 jaar of zelfs langer. Hierdoor zal de cost of ownership aanzienlijk lager uitvallen. Maar een opdrachtgever wil uiteraard wel een ‘nieuwe’ installatie, met eigentijdse prestaties en energieverbruik volgens de nieuwste norm of zelfs beter. En dat is precies wat Blygold doet met het Life Cycle Maintenance programma!

De voordelen Life Cycle Maintenance zijn het besparen van geld, maar ook het duurzaam ondernemen en duurzaam investeren. De eerste besparing is al dat er geen nieuwe installatie het gebouw hoeft te worden ingetakeld met bijbehorende logistieke hindernissen. En hergebruik bespaart grondstoffen en is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen. Onze specialisten kunnen u precies uitleggen hoe een technische upgrade werkt en hoe de vele jaren daarna de klimaatinstallatie gegarandeerd betrouwbaar is en volgens afgesproken prestatieniveau blijft functioneren.

Life Cycle maintenance samengevat:
• Inspectie en analyse van de bestaande klimaatinstallatie
• Planvorming op basis van diagnose en de wensen van de opdrachtgever
• Na goedkeuring hiervan wordt de installatie grotendeels ontmanteld en afgevoerd
• Renovatie van constructiedelen
• Volgens nieuwe technische specificaties wordt de installatie weer geheel opgebouwd
• Montage van grotendeels nieuwe componenten
• Jaarlijkse conditiemeting bepaald preventief en correctief onderhoud.
• Gedurende de contract (10-15 jaar) valt is Blygold verantwoordelijk voor onderhoud
• Na 15 jaar is een besparing gerealiseerd van ca 30%.

Klantencases