Luchtbehandelingskast

Regelmatige reiniging, het juiste onderhoud en eventuele revisie verbetert de levensduur van een luchtbehandelingskast (LBK). Een luchtbehandelingsinstallatie krijgt met de juiste aandacht een energiebesparend en dus duurzaam karakter.

Bij Blygold verbeteren we klimaatinstallaties. We werken in kantoren, ziekenhuizen, verpleeghuizen maar ook in de industrie, datacenters en hotels. Daar verbeteren we luchtbehandelingskasten door de levensduur te verlengen en het energieverbruik te verminderen.

Een luchtbehandelingsinstallatie vraagt om regelmatig onderhoud. Zorgvuldig onderzoek naar de conditie en werking legt de basis voor een rapportage met concreet advies. Daarin staat beschreven welk preventief en correctief onderhoud belangrijk is om de levensduur en het rendement te optimaliseren.

Bij Blygold hebben we bovendien unieke corrosie werende coatings ontwikkeld waarmee we de diverse onderdelen, zoals de warmtewisselaars maar ook verwarmingsbatterijen en koelbatterijen  zorgvuldig beschermen tegen schadelijke invloeden. En blijkt dat allemaal niet voldoende? Met een renovatie, upgrade naar energiezuinige onderdelen of gedeeltelijke vervanging garanderen we de maximale levensduur van een complete installatie voor klimaat- en luchtbehandeling. Onze specialisten helpen u het maximale rendement uit de LBK te halen, altijd op basis van duurzame kwaliteit met een zo lang mogelijke levensduur.

Reinigen, schoonmaken en desinfecteren

Regelmatige en grondige reiniging van een luchtbehandelingskast draagt bij aan een langere levensduur, voorkomt energieverspilling en zorgt voor zowel meer comfort als duurzaamheid. Het zijn belangrijke argumenten voor veel van onze klanten.

Zij laten de LBK bijvoorbeeld jaarlijks reinigen, als onderdeel van het periodieke onderhoud.

Onderhoud

Een luchtbehandelingskast vraagt om regelmatig onderhoud. Het is daarbij belangrijk om bijvoorbeeld de filters en aandrijvingen te (laten) vervangen. Bovendien vraagt dit om aandacht voor andere belangrijke te vervangen onderdelen, die aan slijtage onderhevig zijn.

Tijdens het onderhoud kijken we zorgvuldig naar alle onderdelen in de luchtbehandelingsinstallatie. Op basis van deze inspectie schrijven we een duidelijk rapport, dat aangeeft welk verder correctieve onderhoud er belangrijk is. Voor het correctief onderhoud brengen we natuurlijk een vrijblijvende offerte uit, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.

Het juiste onderhoud van een luchtbehandelingskast voorkomt onnodige slijtage en garandeert een goede luchtkwaliteit. Het draagt bij aan een langere levensduur en legt een goede basis voor energiebesparing.

Onderhoud beperkt onnodige vervangingskosten

Onderhoud van een LBK vraagt om een jaarlijkse investering. Daar staat tegenover dat het eventuele hoge kosten voor vervanging helpt te beperken. Blygold draagt met het juiste onderhoud bij aan behoud van het rendement, tijdens een (veel) langere levensduur.

Blygold voorkomt dat prestaties van de luchtbehandelingsinstallatie ongemerkt achteruitlopen. Bovendien zorgen we voor het hoogst mogelijke rendement en kunt u vertrouwen op de belangrijke mate van veiligheid die op basis van de normen verplicht is. Onze specialisten doen zorgvuldig onderzoek naar de technische staat, het benodigde onderhoud en de mogelijkheden om daarmee de levensduur en het rendement te verbeteren.

Coaten

Het coaten van een luchtbehandelingskast voorkomt corrosie. We conserveren de oppervlakten van belangrijke componenten. Daarvoor gebruiken we een watergedragen en oplosmiddelarme coating. We voldoen daarmee aan wet- en regelgeving voor professionele en industriële coatings.

Onze coatings bestaan uit een primer en topcoating. Samen verduurzamen ze de luchtbehandelingskast en verlengen ze de levensduur daarvan. We richten ons met onze gietcoating bovendien bijvoorbeeld op de vaak natte en vochtige bodemplaat. De coating is waterdicht en zuurbestendig. Op die manier minimaliseren we de belangrijkste vormen van slijtage.

De coatings zorgen voor een gladder oppervlak van delen binnen de luchtbehandelingsinstallatie. Dat gladdere oppervlak voorkomt dat vuil zich kan hechten en maakt het makkelijker om deze te reinigen. Dit resulteert in een langere levensduur, beter behoud van rendement en op die manier bovendien een energie- en kostenbesparing voor de ziekenhuizen, industrie en andere organisaties waarvoor we werken.

Renovatie en upgrade: efficiëntie LBK verhogen

Door een luchtbehandelingskast te reviseren of reconditioneren werken we zoveel mogelijk circulair. We herstellen bestaande onderdelen van de luchtbehandelingsinstallatie en voorkomen dat er onnodige nieuwe materialen aan te pas moeten komen.

Een renovatie verlengt de levensduur van de LBK op die manier aanzienlijk. Bovendien kunnen we zorgen voor een upgrade, waarbij we het rendement verhogen of de levensduur nog verder verlengen. Onze specialisten analyseren de luchtbehandelingsinstallatie, stellen de aandachtspunten vast en adviseren waar het beter kan. Dat doen we zoveel mogelijk circulair en altijd met een langere levensduur, energiebesparing en een zo hoog mogelijk rendement tot doel.

Tip: is het binnen uw organisatie belangrijk dat de installatie zo kort mogelijk uitstaat tijdens de werkzaamheden? Of mag de luchtbehandelingskast zelfs helemaal niet uitschakelen? We beperken de down-tijd of gebruiken een by-pass op de bestaande installatie. We zorgen voor een tijdelijke voorziening, waarmee we garanderen dat de klimaatinstallatie gewoon blijft werken.

Onderdeel van de LBK vervangen

Blijkt dat een sectie van de luchtbehandelingskast niet langer geschikt is voor onderhoud of renovatie? Het kan bijvoorbeeld gaan om de buitenluchtaanzuig, verwarmingsbatterij of koelbatterij of het warmtewiel die in slechte conditie verkeren. We zoeken naar mogelijkheden om slechts die specifieke sectie van de installatie te vervangen.

Heeft u vragen over een luchtbehandelingskast of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.