Coaten

Blygold is dé specialist op het gebied van corrosiebescherming van klimaatinstallaties. Blygold heeft hiervoor eigen unieke PoluAl® coatings ontwikkeld. Als marktleider in deze vorm van preventieve corrosiebescherming van warmtewisselaars, is Blygold inmiddels wereldwijd een begrip in de installatiebranche.

Blygold heeft voor de coatings een eigen applicatiemethode ontwikkeld die zowel in haar eigen fabriek als op locatie uit te voeren is. Innovatie en kwaliteit kenmerken het bedrijf en de R&D afdeling is dagelijks bezig om de kwaliteit te verbeteren en nieuwe gepatenteerde producten te ontwikkelen. Bijvoorbeeld voor corrosiebescherming van warmtewisselaars en luchtbehandelingkasten onder extreme omstandigheden als off-shore en in energiecentrales.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor corrosiebescherming van klimaatinstallaties?

Zonder & met Blygold coating

Corrosie beschadigt

Wanneer verschillende metalen met elkaar zijn verbonden d.m.v. een electrolyt leidt dit tot reactie; galvanische corrosie. Dit veroorzaakt vaak beschadiging van de lamellen, met name waar aluminium in contact staat met koper. Dit kan uiteindelijk leiden tot het defect raken van de warmtewisselaar. Chemische reacties met de omgeving, bijvoorbeeld door hoge concentraties zwavel, zout en stikstof kunnen leiden tot andere vormen van corrosie die uiteindelijk eveneens tot uitval van het koelsysteem kunnen leiden.

Microbiologische organismen: onhygiënisch dus ongewenst

Een luchtkoelingssysteem kan als gevolg van aanhoudende vervuiling , condensatie en temperatuurschommelingen een infectiebron worden door de groei van micro-organismen. Dit vergroot de kans aanzienlijk op het ontstaan van een onhygiënische omgeving met kans op besmetting voor de bewoners en gebruikers van het pand. Bovendien tasten micro-organismen ook metalen aan waardoor levensduur en capaciteit van de installatie worden gereduceerd.

Verminderde efficiëntie

Verontreiniging en corrosie hebben grote invloed op de efficiëntie van een koelsystemen. Corrosie beïnvloedt de warmteoverdracht en verontreiniging vermindert de luchtstroom door de warmtewisselaar. De condensatietemperatuur van het systeem stijgt, er is meer energie nodig terwijl de koelcapaciteit afneemt.

Onze eigen PoluAl-coatings vormen al bijna 45 jaar de basis van ons bedrijf. Deze zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen. Ze bieden hoogwaardige bescherming tegen agressieve omstandigheden en corrosie en geven u de garantie voor een optimale werking van uw klimaatinstallatie.

Wereldwijd zijn klanten onder de indruk van de duurzame bescherming tegen corrosie en het langdurig voorkomen van verontreiniging. Met als prettig bijkomend effect dat de installatie efficiënt blijft werken en derhalve energiezuinig zijn werk kan doen.

Voor specifieke toepassingen zijn specifieke coatings ontwikkeld door onze R&D afdeling.

“Wij nemen de levensduur van onze machines – en de functionaliteit ervan – serieus; daarom moet je dit soort onderhoud ook laten uitvoeren door een specialist. Voor ons is dat Blygold.”

Carrier

“Het energieverbruik is gedaald, de prestaties zijn verbeterd, de levensduur van de condensors is verlengd en het jaarlijkse onderhoud is gereduceerd. Dat laatste scheelt bijna 25%.”

Strukton

Kwaliteitscertificering van Blygold

Een goede coating werkt alleen als deze op de juiste manier wordt aangebracht. Blygold onderscheidt hierin vier belangrijke elementen:

  • Onze coatings

  • Onze spuittechniek

  • Onze gecertificeerde Application Engineers

  • Onze applicatiehal

De combinatie van deze elementen zorgt ervoor dat de warmtewisselaars altijd volledig dekkend behandeld worden. Hoewel Blygold met haar applicatiehal een professionele omgeving biedt voor deze behandeling, kunnen de werkzaamheden onder de juiste omstandigheden ook op locatie worden uitgevoerd. Dit maakt Blygold nog unieker!

Blygold staat voor kennis, kwaliteit en veiligheid voor mens en milieu. Dat betekent dat onze producten en diensten in alle opzichten voldoen aan de verwachtingen van de klant. Wij zijn een innovatief bedrijf en binnen onze organisatie wordt er voortdurend kennis opgedaan en gedeeld. Onder andere hiervoor zijn er lidmaatschappen van alle relevante branche-organisaties.

Om de kwaliteit van onze producten en diensten te borgen, heeft Blygold de volgende lidmaatschappen en certificeringen:

  • ISO 9001

  • VCA**

  • Certificaat aansluiting SIR

  • BRL6010

  • NVRL keurmerk

  • Binnenklimaat Nederland

Zonder & met Blygold coating

Blygold coating

Blygold heeft in de afgelopen jaren zijn eigen gepatenteerde PoluAl© coatings ontwikkeld. Deze zijn getest en voldoen aan de strengste eisen. Wereldwijd zijn klanten onder de indruk van de duurzame bescherming tegen corrosie en het langdurig voorkomen van verontreiniging. Met als prettig bijkomend effect dat de installatie efficiënt blijft werken en derhalve energiezuinig zijn werk kan doen.

Voor specifieke toepassingen zijn specifieke coatings ontwikkeld door onze afdeling R&D. Hieronder vindt u een overzicht. Voor vragen en toepassingen kunt u contact opnemen met onze specialisten.

PoluAl XT

Dit is een aluminium gepigmenteerde polyurethaancoating ter bescherming van luchtgekoelde warmtewisselaars. Dit product is in de markt de standaard en voldoet aan alle (fabrieks) eisen voor de coating van condensatoren van warmtewisselaars (XT). PoluAl XT heeft een uitstekende chemische weerstand en UV-bestendigheid. Het biedt een flexibele, uitstekende hechting met verwaarloosbaar effect op de warmteoverdracht. Bovendien kan het worden aangebracht in een zeer dunne laag om drukval te voorkomen.

PoluAl XT-MB

Deze aluminium-gepigmenteerd polyurethaancoating beschermt luchtgekoelde warmtewisselaars en is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een hygiënische omgeving. Biedt dus naast bescherming tegen corrosie ook bescherming tegen afzetting van microbiologische organismen en ongewenste geuren. PoluAl XT-MB heeft een uitstekende chemische weerstand en UV-bestendigheid. Het biedt een flexibele, uitstekende hechting met verwaarloosbaar effect op de warmteoverdracht. Bovendien kan het worden aangebracht in een zeer dunne laag om drukval te voorkomen.

PoluAl WB

PoluAl WB is een aluminium gepigmenteerde coating op waterbasis, speciaal ontwikkeld voor bescherming van warmtewisselaars. Toepassing van oppervlakte actieve stoffen zorgt ervoor dat ook meer hydrofobe ondergronden goed worden behandeld (in vergelijking met andere water gedragen coatings). PoluAl WB biedt een uitstekende bescherming en is UV-bestendig.

PoluAl MC

Dit product is ontwikkeld om de kwetsbare microkanaal spoelen te beschermen tegen corrosie, zonder dat dit de unieke eigenschappen en specificaties aantast. Het product is flexibel, UV-bestendig en heeft een verwaarloosbaar effect op de drukval. De verbeterde waterafvoer-eigenschappen voorkomen dat vinopeningen worden geblokkeerd door water en de pigmentatie voorkomt opwarming en een lager rendement van de spoel door reflectie van zonlicht.

PoluAl HT (High Temp)

Blygold PoluAl High Temp is een warmtegeleidende, corrosiebeschermende coating voor toepassing bij extreme temperaturen tot 550 °C (1022 °F). Blygold PoluAl High Temp voorkomt capaciteitsverlies en vroegtijdige slijtage van de warmtewisselaar. Dit beschermende systeem wordt aangebracht door gekwalificeerde Blygold applicatieprofessionals en faciliteert energieterugwinning en optimale prestaties.

CeraTec

Deze 2 componenten-coating is speciaal ontwikkeld voor pijpenplaten en keerplaten. Hiermee wordt een zeer langdurige bescherming gerealiseerd op elementen waar snel corrosie optreed doordat verschillende metaalsoorten zijn gecombineerd.

Interesse in Blygold coating?