Onze missie is om te verbeteren

Onze missie hebben we heel kort samengevat: Blygold verbetert.

Blygold verbetert klimaatinstallaties. Blygold verbetert prestaties, verbetert rendement en verbetert veiligheid. Door reiniging en onderhoud. Door het verduurzamen van de componenten met de gepatenteerde PoluAl coatings. En door het optimaliseren en upgraden van de techniek. Hierbij proberen we oplossingen te realiseren die uw en onze ecologische footprint kleiner maken.

Onze visie is dat we door te verbeteren bijdragen aan een veilige en gezonde werkomgeving op het gebied van water en lucht. Gezond en veilig betekent plezier en hogere productiviteit van medewerkers. En daarmee dragen we bij aan duurzaam ondernemerschap.

Historie

Op 1 juli 1976 start Rijk Bleijenberg onder de naam Blychem een bedrijf in chemisch technisch onderhoud. Als vertegenwoordiger is hij bekend met de reiniging en onderhoud met behulp van specialistische chemicaliën (voor bepaalde takken van industrie). Wat begint in een bouwkeet, ontwikkelt zich in no-time tot een professioneel bedrijf met meer dan 20 medewerkers. De echte groei – ook in het buitenland – begint als Blychem luchtgekoelde machines gaat behandelen en beschermen tegen corrosie.

Internationaal succes
Eind jaren tachtig verandert de naam van het bedrijf in Blygold met een meer internationale klank. Belangrijk, want het bedrijf vindt al snel een markt voor haar producten in tal van andere landen. Daarbij gaat het niet uitsluitend om anti-corrosie behandelingen voor warmtewisselaars, maar ook om onderhoud van klimaatinstallaties. Blygold biedt vanaf de jaren negentig zowel preventief als correctief onderhoud. Aan zowel luchtzijdige installaties, maar ook bij waterzijdige installaties. Daarbij staan aspecten als reiniging, renovatie, desinfectie en conservering centraal. Bij waterzijdige installaties draait het veelal om Chemisch Technisch Reinigen (CTR) en om preventie en bestrijding van Legionella.

Succespijlers en toekomst
Terugblikkend vormen twee pijlers de basis van het succes. Dat zijn allereerst de medewerkers en klanten met wie wij een duurzame relatie hebben, gebaseerd op vertrouwen en heldere afspraken. In de tweede plaats is er de voortdurende drang tot vernieuwing en innovatie. En vanuit die twee pijlers is er bijna vanzelfsprekend oog voor duurzaam ondernemen. Blygold helpt met haar diensten en oplossingen ook nog eens met het verkleinen van de ecologische footprint. Blygold richt nadrukkelijk haar vizier op de toekomst met een duurzame visie op, en met oog voor veiligheid en gezondheid van medewerkers bij bedrijven.

Kwaliteit is ons kenmerk

Kwaliteit bij Blygold betekent dat onze diensten en producten in alle opzichten voldoen aan de verwachtingen van de klant.

Om dit prestatieniveau te behouden gebruiken wij een managementsysteem op basis van de normen ISO 9001 en VCA**. Procedures worden uitgevoerd, zoals beschreven in de masterhandboeken ISO/VCA. Door het formuleren van kwaliteitsdoelen worden kaders en richting aangegeven en verduidelijkt. Door middel van toetsbare kwaliteitsdoelstellingen wordt de organisatie voortdurend gemeten en geoptimaliseerd.

Blygold heeft hiervoor een veilige en gezonde werkomgeving ingericht voor zowel eigen werknemers als tijdelijk personeel, personeel van leveranciers van diensten en derden. Wij streven er naar om alle voorzienbare gevaren te elimineren die zouden kunnen leiden tot persoonlijk letsel, ziekte, brand, schade aan eigendommen en schade ten gevolge van frauduleuze handelingen. Deze VGM-zaken hebben voor ons dezelfde prioriteit als het behalen van een positief bedrijfsresultaat en de continuïteit van onze bedrijven.

Blygold is een innovatief bedrijf en dat betekent dat er voortdurend kennis wordt opgedaan en gedeeld. Onder andere hiervoor zijn er lidmaatschappen van alle relevante branche-organisaties.

Blogs en nieuws

Zowel onze klanten als wij hebben dagelijks met nieuwe ontwikkelingen te maken. Dat varieert van innovaties op het gebied van techniek tot veranderende regelgeving vanuit de overheid. Dat is regelmatig aanleiding voor een informatief of kritisch bericht. Ted Meij is als DGA verantwoordelijk voor Blygold Nederland BV en deelt graag zijn visie of mening.

Werken bij Blygold

Blygold is voortdurend op zoek naar gedreven medewerkers. Net als onze missie om ’te verbeteren’ verwachten we van onze medewerkers die zelfde ambitie. Om voor onze klanten en in je dagelijks werk het maximale eruit te halen en te zorgen dat waar Blygold aan het werk is ook daadwerkelijk verbetering zichtbaar en merkbaar is. Dat doe je nooit alleen, teamwork samen met collega’s is heel belangrijk bij ons. Ben je enthousiast? Stuur dan een bericht met daarin je cv en vooral waarom je bij ons wilt werken.

Blygold heeft 4 vestigingen verspreid over heel Nederland. Wil je bij ons werken en bij ons solliciteren? Begin dan met de vestiging in jouw regio, want wij willen graag dat jouw reistijd in balans is met werken en privé. Kijk hier voor de adressen van Blygold in Beilen, Weert, Houten en Schiphol.